Tarkenna hakua

Kotimäen koulun esittely

Kotimäen koulu on Kaarinan Littoisten yhtenäinen peruskoulu, jossa opiskelee n. 640 oppilasta.

Kotimäen yhtenäinen peruskoulu aloitti toimintansa syyslukukauden 2005 alusta. Koulu toimii kahdessa kiinteistössä. Uusi päärakennus valmistui kesällä 2005 ja vanhemman osan, entisen Ristikallion koulun, peruskorjaus valmistui kesällä 2006.

Elokuussa 2015 otettiin käyttöön nimi Ristikallion lastentalo. Lastentalossa toimii Kotimäen koulun 1-2-luokkien ja iltapäiväkerhon lisäksi nyt myös Ristikallion päiväkoti uusissa tiloissa. Päiväkoti tunnettiin ennen nimellä Littoisten päiväkoti.

RISTIKALLIO

Ristikallion lastentalon 1-2-luokilla opiskellaan 1950-luvun "kivikoulussa" ja 1900-luvun alun "puukoulussa". Monelle oppilaalle ympäristö on tuttu jo päiväkodista ja eskarista. Ristikalliossa on myös iltapäiväkerhotoimintaa.

KOTIMÄKI

Kotimäen koulutalossa koulua käyvät 3-9 -luokkien oppilaat. Pienimmillä eli 3-4-luokkalaisilla on oma alueensa sekä koulun sisällä että koulupihalla. Monissa tilanteissa kaikenikäiset oppilaat opiskelevat ja viettävät välitunteja vieri vieressä. Opetuksessa hyödynnetään ympäristön metsää ja järven rantaa.

Kotimäen koulutalossa toimivat myös Littoisten sivukirjasto ja Kotimäen nuorisotila. Tilat ovat koulun käytössä koulupäivien aikana. Tiloissa toimii myös koulun kahvila Kaneli, josta voi ostaa välipalaa kahtena välituntina päivässä. Kahvila Kanelissa on mahdollista nauttia myös omia eväitä. Kahvilan ylläpidosta vastaa koulun oppilaskunta.

Koulun toiminnallinen keskus on juhla-/ruokasali, jossa päivittäin ruokailee noin 500 lasta ja nuorta. Lisäksi koulun juhlat, erilaiset tapahtumat ja konsertit pidetään siellä. Mm. itsenäisyysjuhliin kokoontuu koko koulu ja joulun alla lauletaan joululauluja. Keväällä sali täyttyy musisoivista oppilaista, kun Kotimäki rokkaa -tapahtuma täyttää yhden kokonaisen koulupäivän.

Koulun 500 neliön liikuntasali on ahkerassa käytössä sekä koulupäivien aikana että iltaisin ja viikonloppuisin.