Tarkenna hakua

Kodin ja koulun yhteistyö

Vanhempainyhdistys


 

Yhdistyksen toiminta:

Kuusiston koulun vanhempainyhdistyksen tavoitteena on olla aktiivisesti mukana järjestämässä oppilaille erilaista toimintaa sekä vaikuttaa positiivisesti koulun ja kotien väliseen yhteistyöhön, kouluympäristön viihtyvyyteen ja koulumatkojen turvallisuuteen.

Vanhempainyhdistys kerää toimintaansa varoja eri tavoin. Syksyisin ja keväisin yhdistys on perinteisesti järjestänyt jonkun tapahtuman Empolassa ja sen pihapiirissä. Viime vuonna tapahtumia oli kolme: joulumyyjäiset marraskuussa, koko perheen luistelutapahtuma Empon kentällä helmikuussa ja Unelmien liikuntapäivä toukokuussa. Viime syksynä aloitettu yhdistyksen järjestämä jooga-tunti oli niin suosittu, että sitä jatketaan myös tänä lukuvuonna torstaisin klo 20-21 Empolassa. Tapahtumien ja joogan lisäksi yhdistys saa rahaa toimintaansa jäsenmaksuista sekä järjestämällä kahvituksia vanhempainiltoihin.

Kertyneitä varoja käytetään sekä vuosittain toistuviin että kertaluonteisiin aktiviteetteihin, retkiin, hankintoihin, stipendeihin, esityksiin ja luentoihin. Viime vuonna koko koulun oppilaat kävivät retkellä tiedekeskus Heurekassa. Edellisvuonna oppilaat pääsivät retkelle Paimion elokuvateatteriin katsomaan yhdessä Risto Räppääjä –elokuvaa. Lisäksi vanhempainyhdistys on hankkinut mm. urheiluvälineitä ja soittimia koulun esittämien toiveiden perusteella. Vanhempainyhdistys maksaa perinteisesti 1. luokan oppilaille kevätlukukaudella järjestettävän pyöräkoulun. Lisäksi vanhempainyhdistys on yleensä lahjoittanut kevätjuhlassa urheilustipendejä 3.-5. luokan oppilaille ja 6.luokan päättäville oppilaille on jaettu ruusut sekä palkittu paras keskiarvo stipendillä. Näiden lisäksi yhdistys on sponsoroinut teatteriesityksiä ja ajankohtaisia luentoja oppilaille ja vanhemmille. Vanhempainyhdistyksen vastuulla on myös järjestää rahankeräys ruokailun jälkeen otettavia pastilleja varten.

Liity yhdistyksen jäseneksi:

Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Kuusiston koulun oppilaiden vanhemmat/huoltajat. Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita mihinkään, vaan jäsenmaksun voi maksaa täysin kannatusmielessä. Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus osallistua vuosikokoukseen ja asettua ehdolle hallitukseen. Yhdistyksen vuosikokous pidetään syksyllä toimintakauden alussa ja valittu hallitus kokoontuu sen jälkeen noin kuusi kertaa lukuvuoden aikana. Hallituksessa ollaan kaksi vuotta kerrallaan.

Hallitus 2017-2018: 

Kristiina Kurki, puheenjohtaja (kristiina.kurki@gmail.com)
Mari Nuttunen, varapuheenjohtaja
Krista Vellonen, rahastonhoitaja
Piia Mäkinen, sihteeri

Katri Haavisto, tiedotusvastaava

Sari Högmander
Saija Kivikankare-Hagström, tapahtumavastaava
Jenni Kankainen, tapahtumakoordinaattori

Tuula Warnke, buffet-vastaava

Eija Talo-Oksala/Matti Ketola, koulun edustajat

Tule mukaan apurinkiin:

Vanhempainyhdistyksen toimintaa pyörittävän hallituksen lisäksi otamme mielellään toimintaan mukaan vanhempia, jotka haluavat auttaa esim. leipomalla myytävää yhdistyksen järjestämien tapahtumien buffetteihin. Jos sinulla on kiinnostusta tukea vanhempainyhdistyksen työtä sitoutumatta mukaan hallitukseen, apurien sähköpostilistalle ilmoittautuminen on hyvä vaihtoehto. Ringissä oleminen helppoa eikä se velvoita mihinkään. Sitä kautta saa tietoa tulevista tapahtumista ja voi ilmoittautua avuksi tapahtumiin. Lisätietoja saa Kristiinalta kristiina.kurki@gmail.com  

Yhdistys Facebookissa:

Yhdistykselle on luotu oma facebook-sivu, mikä löytyy hakusanalla Kuusiston koulun vanhempainyhdistys. Liity mukaan ja saat ajankohtaista tietoa toiminnasta ja tulevista tapahtumista!