Tarkenna hakua

S:t Karins svenska skola

S:t Karins svenska skola grundades den 1.8.2011. Skolans verksamhet försiggår i baracker på samma skolgård som Hovirinnan koulu.

Skolans informationskanaler är:

Hemsidan: Kontaktuppgifter och allmän information om skolan. Händelsekalendern kan ni också läsa här.

Wilma: Officiell informations- och kontaktkanal till hemmen. Viktiga händelser, meddelanden och annan information skickas via Wilma. Månadsinfo publiceras på skolans blogg och skickas som en länk via Wilma.
Wilma

Skolans blogg: Här berättar vi om vad som händer i skolan. Det kan vara vanliga lektioner, utfärder, besök, kulturevenemang, skolarbeten mm.
Skolans blogg

Facebook: "Roligt att veta"-kanalen för den som är intresserad av skolans verksamhet. Klicka på bilden för att komma till skolans facebooksida.

S:t Karins svenska skolas facebook-sida

Trafikarrangemangen kring skolan är komplicerade pga rivningsarbeten, baracker och kommande nybygge så vi rekommenderar att privatbilar inte försöker köra ända fram till skolgården utan kan släppa av barnen en bit från skolan. Vardagsmotion i form av en kort promenad är hälsosam för envar.

Staden har lokalbussar som trafikerar till centrum av S:t Karins. De som har rätt till stadens skolskjuts (skolvägen över 5 km) använder huvudsakligen lokalbussarna. Mera information om busstrafiken finns här.

S:t Karins svenska skolas händelsekalender


Kontaktuppgifter

Rektor
Engblom Maria
050 314 6098

maria.engblom@kaarina.fi

Koulusihteeri/Skolsekreterare
Abrahamsson Karoliina
050 373 1243

karoliina.abrahamsson@kaarina.fi

S:t Karins svenska skola
Päiväläisenkatu 1
20780 Kaarina
Kartlänk

Skolans Facebook-sida