Tarkenna hakua

Tablet opetuskäytössä

 

Suomen suurin tablet-hanke jalkautuu yläkouluihin

Kaarinan kaupunki jakaa yli tuhat laitetta oppilaiden käyttöön

"Kiinnittäkää turvavyöt, sulkekaa kaikki elektroniset laitteet ja istukaa hiljaa paikoillanne". Lentomatkustajille tutuiksi tulleet säännöt ovat olleet arkipäivää myös koululuokissa. Kaarina haluaa olla tulevaisuuden edelläkävijä ja muuttaa käsityksiä opetuksesta ja oppimisesta. Käynnissä on Suomen laajin tablet-hanke, joka päivittää oppimismenetelmät tähän päivään ja tulevaisuuteen. 

Hankkeen myötä Kaarinan yläkoulujen oppilaat ja opetushenkilöstö saavat käyttöönsä henkilökohtaisen tablet-laitteen. Laitteita jaetaan noin 1 200 kappaletta. Myöhemmin tavoitteena on laajentaa hanke alakouluihin, jolloin käytössä tulee olemaan 3 500 laitteita.

Tablet-laitteet ja tietoverkot mahdollistavat muun muassa tiedoiltaan päivittyvien sähköisten oppikirjojen ja erilaisten opetuksen verkkopalvelujen käytön. Materiaaleja voidaan ladata ja tallentaa pilvipalveluihin, jolloin ne ovat helposti saatavilla eri tilanteissa ja paikoissa.

Edistää yhdessä oppimista ja tasa-arvoisuutta 

Laitteet mahdollistavat sen, että oppilaista tulee aktiivisia toimijoita, joita opettaja ohjaa. Opettajajohtoinen suorittaminen vaihtuu tällöin omaehtoiseen yhdessä oppimiseen. Tuotos ei ole pääasia, vaan se, mitä tapahtuu matkalla.  

Henkilökohtaiset laitteet tuovat uuden teknologian myös niiden oppilaiden käyttöön, joiden vanhemmilla ei ole taloudellisia mahdollisuutta hankkia laitetta lapsilleen. Tämä edistää kaikkien mahdollisuuksia menestyä alati digitalisoituvassa yhteiskunnassa, opinnoissa ja myöhemmin työelämässä.