Tarkenna hakua

Jaana Holopainen

viulu

Jaana Holopainen viulu.jpg

Jaana Holopainen aloitti viulunsoiton 6-vuotiaana Helsingissä Liisa Valkaman oppilaana. Ammattiopintonsa hän suoritti Helsingin Konservatoriossa/Stadiassa, AMK. Opettajina hänellä oli Jouko Heikkilä, Andrej Rosmarynovitsh ja Henrik Botvay. Opintojaan Holopainen on täydentänyt Paavo Pohjolan, Jorma Rahkosen ja Maria Vermeksen oppilaana.

Vuodesta 1989 lähtien Holopainen on opettanut kamarimusiikkia ja viulunsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa. Sitä ennen hän toimi viulunsoitonopettajana Helsingissä mm. Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa, Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Helsingin Konservatoriossa.

Holopainen on myös kokenut orkesterimuusikko. Hän on ollut freelance-muusikkona lukuisissa suomalaisissa ammattiorkestereissa, mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Kymi Sinfonietassa, Sinfonia Lahdessa ja Lohjan kaupunginorkestereissa.

Kamarimusiikin opettamisen lisäksi Jaana Holopainen on toiminut aktiivisesti kamarimuusikkona erilaisissa vakituisissa ja tilapäisissä kokoonpanoissa konsertoiden Helsingin lisäksi eri kaupungeissa Uudenmaan alueella. Soittimena hänellä on tilaustyönä teetetty Daniel Bzirsky (Atelier Claude Lebet, Roma) vuodelta 2009.