Tarkenna hakua

Pauliina Kallio

harppu

Pauiina Kallio harppu.jpg

Musiikin maisteri Pauliina Kallio on harpisti, diplomilaulaja, kuoronjohtaja ja kanttori.

Koulutuksensa Kallio on saanut Sibelius-Akatemiasta, jossa opiskeli ensin harpistiksi Suomen Kansallisoopperan sooloharpistin Riitta Paavolan johdolla solistisella osastolla vuosina 1989–93, ja jatkoi kirkkomusiikin osastolla vuosina 2009–15 valmistuen kanttoriksi ja laulajaksi.

Harpunsoittajana ja orkesterimuusikkona Pauliina Kallio on soittanut liki jokaisessa suomalaisessa sinfonia- ja kaupunginorkesterissa. Hän on esiintynyt solistina useassa orkesterissa ja toimii kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa ympäri Suomen. Tällä hetkellä Kallio hoitaa Lohjan kaupunginorkesterin harpun äänenjohtajuutta sekä avustaa säännöllisesti mm. Suomen Kansallisoopperan orkesteria ja Radion Sinfoniaorkesteria.

Harpunsoiton opettajana Pauliina Kalliolla on yhteispäätoimisuus usean eri musiikkioppilaitoksen kanssa. Oppilaita Kalliolla on Pohjois-Helsingin, Länsi-Uudenmaan, Hyvinkään ja Espoon musiikkiopistoissa, Saksalaisen koulun musiikkikoulussa, Länsi-Pohjan ja Lapin musiikkiopistoissa sekä Oulun ja Kuopion konservatorioissa. Kesäisin Kallio on opettanut harpunsoittoa vuodesta 2004 Limingan musiikkileirillä ja vuodesta 2011 Sulasolin Kanneljärven leirillä.

Laulajana sopraano Pauliina Kallio on esiintynyt oratorioiden solistina ja pitänyt lukuisia resitaalikonsertteja. Hän myös johtaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston Lartina-kuoroa. Kallio laulaa itse maamme eturivin kamarikuoroissa, kuten Suomalaisessa Kamarikuorossa, Klemettiopiston Kamarikuorossa ja cc Freiassa.