Tarkenna hakua

Tiina Konttinen

alttoviulu

Tiina Konttinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Matti Hirvikangas, Atso Lehto ja Helge Valtonen. Kamarimusiikkia hän opiskeli Risto Fredrikssonin, Paavo Pohjolan ja Ralf Gothónin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan Oskar Lysyn, Diemut Poppenin ja Yuri Gandelsmanin mestarikursseilla. Lukuvuonna 1994-95 hän opiskeli yksityisesti Yuri Gandelsmanin johdolla Tel Avivissa ja 1996-1997 Tel Avivin Rubin Akatemiassa.

Hän soitti Bellosio-jousikvartetissa vuosina 2001-2007. Kvartetti konsertoi paljon kotimaassa, mm. Sysmän Suvisoitossa neljänä vuonna, Bomba Festivals-tapahtumassa, Hetan musiikkipäivillä sekä Norjassa ja Ranskassa.

Tiina Konttinen on toiminut sijaisena Tapiola Sinfonietassa, vakituisena soittajana Turun kaupunginorkesterissa, Jyväskylä Sinfonian sooloalttoviulistina ja Tampere Filharmoniassa. Hän on myös soittanut neljänä kesänä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa sekä avustanut monissa muissa suomalaisissa orkestereissa.

Vuodesta 2006 lähtien hän on toiminut alttoviulunsoitonopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja 2009 lähtien Sibelius-Akatemian pedagogiikkaopettajana. Lisäksi hän toimii freelance-muusikkona.