Tarkenna hakua

Pauli Leppälä

klarinetti, saksofoni, bassoklarinetti

Leppala.jpg

Olen Pauli Leppälä. Päätin aloittaa klarinetinsoiton, kun olin 7-vuotias. Isäni on myös klarinetisti, joten meillä oli kotona nurkat täynnä soittimia. Ammattimuusikoksi valmistuin Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Opettajinani ovat toimineet Okko Kivikataja, Ilkka Teerijoki, Heikki Nikula, Asko Heiskanen sekä Marko Portin. Lisänäkemystä klarinetismiin olen hankkinut erilaisilta mestarikursseilta joita pitivät taitavat muusikot kuten Olli Leppäniemi, Kullervo Kojo, Reetta Näätänen, Pascal Moragues, Ralph Manno ja José Luis Estelles. Soitinarsenaaliini kuuluu kaikki erinäköiset ja -kokoeiset klarinetit ja saksofonit, lähinnä sydäntäni taitaa tällä hetkellä kuitenkin olla bassoklarinetti.

Tällä hetkellä asun Hollannissa ja opiskelen Conservatorium van Amsterdam:issa, jossa opettajanani toimii professori Erik van Deuren. Tarkoituksena olisi saada maisterinpaperit taskuun keväällä 2017.

Freelance-muusikkona olen toiminut erilaisissa ja -kokoisissa orkestereissa ja bändeissä kuten Lohjan kaupunginorkesterissa, Lahti Sinfoniassa, Concervatorium van Amsterdam Symphony Orchestra:ssa, Helsinki Sinfonietassa, Score Collective Amsterdamissa, Laivaston soittokunnnassa, Pohjan sotilassoittokunnassa, Opera Big Bandissä, Arriba! Big Bandissä ja Millhill Big Bandissä. Klarinetin- ja saksofoninsoiton opettajana olen toiminut Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa ja Porvoonseudun musiikkiopistossa.