Tarkenna hakua

Anna-Leena Lumme

trumpetti, puhallinorkesteri

Anna-Leena Lumme

Oululaislähtöinen Anna-Leena Lumme (s.1978) innostui kapellimestariopinnoista jo nuorena. Lukioikäisenä aloitetut ensimmäiset johtamistunnit ovat vieneet aina Sibelius-Akatemiaan asti, josta hän valmistui puhallinkapellimestariluokalta vuonna 2013 erinomaisin arvosanoin, pääopettajanaan Peter Ettrup Larsen. Mestarikursseilla hän on ollut mm. Juha Törmän, Atso Almilan, Tuomas Hannikaisen, Michael Griffitin ja Jorma Panulan opissa. Lisäksi hän on opiskellut trumpetinsoittoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Oulun Seudun Amk:ssa, josta hän on suorittanut trumpetinsoiton A-kurssin ja valmistunut musiikkipedagogiksi 2003.

Orkesterinjohdonopintojen myötä Anna-Leena on päässyt työskentelemään useiden suomalaisten ammattipuhallinorkesterien (mm. Kaartin Soittokunta, Laivaston Soittokunta ja Poliisisoittokunta) kapellimestarina. Osallistuminen vuonna 2014 kansainväliseen NWBC puhallinkapellimestarikilpailuun toi semifinaalisijan. Anna-Leena on Finnish Symphonic Wind Professionals-orkesterin perustajajäsen ja toinen kapellimestareista. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Vuoden Pinna-tunnustuspalkinto.

Anna-Leena on työskennellyt trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana useissa musiikkiopistoissa Tampereen seudulla. Vuodesta 2002 hän on toiminut Tampereen seudulla toimivan Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoitonopettajana ja puhallinorkestereiden johtajana. Anna-Leena on toiminut myös orkesterinjohdon kouluttajana Pirkanmaan Pinnan juniorikapellimestarikursseilla ja kapellimestarikurssin assistenttikouluttajana Partaharjun ja Limingan musiikkileireillä.