Tarkenna hakua

Mikk Murdvee

viulu, sinfoniaorkesteri

mikk murdvee.jpg

Mikk Murdvee on monipuolinen muusikko. Häntä on muokannut opiskelut sekä synnyinmaassaan Virossa että Suomessa Sibelius-Akatemiassa, josta hän on valmistunut musiikin maisteriksi suorittaen sekä viulun että orkesterinjohdon A-tutkinnot. Sen lisäksi hän on oppinut valtavasti toimiessaan mm. Esa-Pekka Salosen, Bernard Haitinkin ja Andris Nelsonsin assistenttina.

Hän on johtanut lähes kaikkia Suomen ja Viron ammattiorkestereita, jonka lisäksi hänellä on vankka kokemus nuorten kanssa työskentelystä: Lontoon Royal College of Music:in, Sibelius-Akatemian, Metropolia AMK:n, Limingan musiikkileirin sinfoniaorkesterit sekä monivuotinen Tallinnan Musiikkiyhteiskoulun sinfoniaorkesterin ylikapellimestaruus ja Ylioppilaskunnan Soittajien 10 vuotta kestänyt kapellimestarikausi ovat muokanneet hänestä yhden maamme arvostetuimman nuoriso-orkesterijohtajan.

Tämän lisäksi hän on vuodesta 2011 kouluttanut tulevia kapellimestareita Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla.

Mikk on toiminut vs konserttimestarina sekä Lappeenrannan että Seinäjoen orkestereissa ja soittanut useita vuosia Suomen Kansallisoopperan orkesterin ykkösviuluryhmässä.

Hän on levyttänyt useita levyjä sekä kapellimestarina että viulistina sekä englantilaiselle Toccata Classics -levymerkille että virolaisille levymerkeille.

Viulun lisäksi hän tykkää soittaa myös alttoviulua, erityisesti kamarimusiikkiteoksissa. Vapaa-ajallaan hän laittaa mielellään hyvää ruokaa ja liikkuu luonnossa.