Tarkenna hakua

Katriina Rainio

viulu

Katriina Rainio viulu.jpg

Valmistuin Turun Musiikkiakatemiasta musiikkipedagogiksi vuonna 2005 erinomaisin arvosanoin professori Alexander Vinnitskin viululuokalta. 2006–2008 työskentelin Turun Filharmonisen orkesterin ja Kuopion kaupunginorkesterissa I-viululistina. Sen jälkeen olen toiminut Freelancer-muusikkona ja viulunsoiton opettajana reilut 8 vuotta Turussa ja ympäristökunnissa. Pääopetuspaikkanani on tällä hetkellä Turun NMKY:n Musiikkiopisto.

Klassisen viulismin lisäksi olen ollut kiinnostunut myös vapaammista tyylilajeista ja improvisoinnista. Klezmer ja muut maailman musiikin tyylilajit piristävät ja kehittävät tekniikkaa kummasti. Olen myös säveltänyt ja sovittanut musiikkia esittävän taiteen käyttöön (mm. Nykysirkus Pirjon Paras Päivä - Euroopan Kulttuuripääkaupunki 2011 juhlavuoden ohjelmistoon).

Tutkin aikoinaan luovuutta ja luovaa prosessia opinnäytetyössäni. Uskon että jokaisessa oppimis- tai opetustilanteessa näistä "laatikon ulkopuolisista ajatuksista" on vielä paljon ammennettavaa.

Muita mainittavia harrastuksia ovat esim. rakkaus barokkimusiikkiin. Olen saanut soittaa barokkiviulua Kuninkaantien Muusikkojen riveissä vuodesta 2010 lähtien. Kaapissani pitkään asunut alttoviulu on ulkoillut viime vuosina konserttilavoilla mukanani useammin opettajani Oleg Larionovin kannustuksella.

Yllytyshulluus lienee hyvä yleiskuvaus luonteenpiirteistäni. Tästä todisteena mm. NocháMol yhtyeemme Marko Autiolta tilaamamme teos, jossa soitin viulun lisäksi sahaa (2012 CD julkaisu: NáM | Kuoleman uni).