Tarkenna hakua

Aleksi Saari

klarinetti

aleksisaari.JPGAloitin klarinetinsoiton 9-vuotiaana Porvoonseudun Musiikkiopistossa ja ammattiopintoja olen tehnyt Tampereen Konservatoriossa ja Metropolia AMK:ssa opettajinani Pekka Ahonen ja Ilkka Teerijoki. Valmistuin Metropolialta joulukuussa 2015 Muusikoksi (AMK) pääaineena klarinetti ja opiskeluaikana erikoistuin nykymusiikkiin. Erityisesti klarinetin uudet soittotekniikat kiinnostavat minua edelleen ja etsin sillä saralla jatkuvasti uusia haasteita.

Suoritin Metropolialla kaikki mahdolliset pedagogiset opinnot ja olen ehtinyt tehdä jo paljon opetustyötä soittimina klarinetti ja saksofonit. Syksyllä 2014 aloitin työt Porvoonseudun musiikkiopistossa Mäntsälän toimipisteessä sivutoimisena tuntiopettajana ja keväällä 2016 aloin myös johtaa Mäntsälän puhallinorkestereita. Sijaisena olen toiminut Länsi-Uudenmaan Musiikkiopistossa, Vantaan Musiikkiopistossa, Luoteis-Helsingin Musiikkiopistossa ja Pop & Jazz-konservatoriolla.

Olen toiminut freelancerina mm. Lohjan kaupunginorkesterissa, Arriba! Big Bandissä ja Laivaston Soittokunnassa sekä reilut 3 vuotta Satakunnan Sotilassoittokunnan klarinetin äänenjohtajana. Klarinetilla, altto- ja tenorisaksonfonilla sekä bassoklarinetilla on tullut vuosien saatossa soitettua myös paljon kamarimusiikkia, oopperaa, kamarioopperaa, swingiä, viihdemusiikkia ja teatterimusiikkia.