Tarkenna hakua

Pirkko Simojoki

alttoviulu, jousiorkesteri

Pirkko Simojoki.jpg

Pirkko Simojoki opettaa alttoviulunsoittoa Espoon ja Porvoon musiikkiopistoissa, Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän opettaa pedagogiikkaa Sibelius-Akatemiassa. Hän pitää säännöllisesti opettajien jatkokoulutus- ja mestarikursseja Suomessa ja ulkomailla.

Vuosina 2001–2014 Simojoki toimi Itä-Helsingin musiikkiopiston alttoviulunsoiton lehtorina. Itä-Helsingin musiikkiopiston apulaisrehtorina hän toimi vuosina 2008–2012. Simojoki koulutti Helsingin Lapsi- ja Juniorijousia sekä Viikariorkesteria yhdessä Géza ja Csaba Szilvayn kanssa vuodesta 2000, ja toimi orkestereiden kapellimestarina vuosina 2010–2013. Nykyään hän johtaa lapsi- ja nuoriso-orkestereita Espoon ja Porvoon musiikkiopistoissa. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan ohjauksessa.

Vuosina 1993–2002 Simojoki soitti Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, ensin tuttisoittajana ja sitten varaäänenjohtajana.

Simojoki aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, ja vaihtoi 14-vuotiaana alttoviuluun. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Sibelius-Akatemian jälkeen hän täydensi opintojaan Tel Avivin Rubin-Akatemiassa.

Simojoen pitkäaikaisimpia ja tärkeimpiä alttoviulunsoiton opettajia ovat olleet Matti Hirvikanagas ja Yuri Gandelsman.

Simojoki on kehittänyt Colourstrings-alkeisopetusmetodia alttoviululle, kirjasarjasta on julkaistu ensimmäinen osa VIOLA ABC.