Tarkenna hakua

Heidi Viksten

viulu

Heidi Viksten

Heidi Viksten on toiminut viulunsoitonopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa (IHMO) v. 1982 lähtien. Ura IHMOssa alkoi kuitenkin jo v.1971 Géza Szilvayn oppilaana. Opinnot jatkuivat Helsingin konservatoriossa, ja päivittyivät joulukuussa 2009 AMK-tutkinnoksi Metropoliassa.

Helsingin Juniorjousten hengessä Heidi Viksten on opetusuransa alusta lähtien korostanut yhteissoiton merkitystä yksityistuntien rinnalla soitonopetuksessa niin oppimista motivoivana tekijänä kuin oppimista monipuolistavana osa- alueena. Heidi on ohjannut lukuisia ryhmiä ja kamarimusiikkiyhtyeitä, sekä osallistunut IHMOn orkestereiden toimintaan niin ohjaajana kuin stemmaharjoittajana. Syksystä 2000 ryhmäsoittoura sai uudet ulottuvuudet, kun paikka IHMUn viuluryhmän soitonopettajana alkoi. Tällä hetkellä Heidi Viksten toimii Itä-Helsingin musiikkiopiston apulaisrehtorina, vastuualueenaan erityisesti yhteistyö Porolahden peruskoulun musiikkipainotteisten luokkien ( IHMU luokkien) kanssa.

Erityisosaaminen ryhmäopetuksen lisäksi on Colourstrings- metodin ja materiaalin hallinta; Heidi on kuulunut perustamisestaan lähtien Colourstrings-yhdistyksen hallitukseen ja toimii kansainvälisenä Colourstrings metodin kouluttajana kursseilla. Kansainvälisyys näkyy myös apulaisrehtorin työssä Itä-Helsingin musiikkiopistossa: opistossa vierailevien lukuisten kansainvälisten vieraiden vierailujen organisointi on yksi toimen vastuualue.

Aktiivinen ja avoin suhtautuminen kotimaisiin ”mestareihin” on toiminut suunnannäyttäjänä oman opetuksen kehittämisessä. Niinpä oppeja on Heidin lisäksi ammentaneet hänen oppilaansa monilta taitavilta soittajiltamme ja opettajiltamme. Luontevaa on ollut toimia myös itse kesäkurssi opettajana viimeisten kymmenen vuoden aikana.