Tarkenna hakua

Vauvauinti

Vauvauintia Kaarinassa maaliskuussa 2020

Seuraava vauvauintijakso alkaa 21.-22.3.2020.

Ilmoittautuminen netissä paikkakuntalaisille maanantaina 16.3.2020 klo 17.00 alkaen, ulkopaikkakuntalaisille tiistaina 17.3.2020 klo 17.00 alkaen.

Ilmoittautumissivulle tästä linkistä

Pakollinen vauvauinti-INFO pidetään vauvauintipaikan saaneille to 19.3.2020 klo 18:00-18:45 (lauantain ryhmä) ja 18:45-19:30 (sunnuntain ryhmä) uimahallin takkatilassa. Infoon mieluiten paikalle yksi aikuinen ilman lasta tilan pienuudesta johtuen. Kausimaksu on 70 € (10 krt), jonka lisäksi jokaisella osallistumiskerralla maksetaan yhden aikuisen uintimaksu. Edellä mainitut hinnat sisältävät 2 aikuista, vauvan sekä alle 5-vuotiaat sisarukset.

Vauvan kylpyveden lämpötila kannattaa laskea hiljakseen ja asteittain kohti 32 astetta, jolloin siirtyminen kotikylvystä uimahallin altaaseen on pehmeämpi.

Suosittelemme vauvauintiin keskivartalon peittävää "painijamallista" uima-asua, jolloin vauvan käsittely vedessä on helpompaa. Myös muun malliset uima-asut käyvät. Emme vaadi/suosittele uimavaipan käyttöä.

Vauvauinnin voi aloittaa vauvan ollessa 3 kk ikäinen ja 5 kg painoinen. Vauvauintipaikka on vähintään yhden vuoden ajaksi, jos lapsi on aloittaessa alle puolivuotias.

Vauvauinnin ohjausjaksot ja vauvojen ikäryhmät

Järjestämme vuodessa neljä vauvauinnin ohjausjaksoa, joista jokainen kestää 9-11 kertaa. Ryhmiä on sekä lauantai- että sunnuntaiaamuisin klo 9.45-11.45 välisenä aikana. Ryhmämme menevät ikäluokittain: yli 1-vuotiaat, 9-11kk, 6-8kk ja 3-5kk.

Yhden jakson jälkeen ryhmäläiset saavat jatkaa suoraan seuraavan ikäkauden ryhmään. Vauvauinnissa käydään kerran viikossa ja uintiaika on 30 minuuttia kerrallaan. Vauvauinti kestää 3kk – n. 1,5v. ikään. Kaikki ohjaajamme ovat SUH:n kouluttamia vauva- ja perheuinnin ohjaajia. 

Ilmoittautuminen

Vauvan on oltava aloitettaessa vähintään 3kk:n ikäinen ja painaa vähintään 5kg. Etusijalla ilmoittautumisissa ovat Kaarinalaiset. 

Ilmoittautuminen järjestetään neljä kertaa vuodessa: elokuussa (syksyn ensimmäinen kausi), syys-lokakuussa (syksyn toinen kausi), joulukuussa (kevään ensimmäinen kausi) ja maaliskuussa (kevään toinen kausi). Ilmoitamme tarkemmat ilmoittautumisajankohdat nettisivuillamme ajankohtaista – osiossa, sekä Kaarina-lehdessä ilmoittautumisten lähestyessä. 

Vapaita paikkoja ja lisätietoja Kaarinan Uimahallista puh. (02) 588 4432 tai 050 314 5277.

Käyntien peruutukset tekstiviestillä numeroon 050 314 5277. 

Infotilaisuus

Ensi kertaa Kaarinan ryhmiin osallistuville järjestetään ennen ryhmien alkua pakollinen infotilaisuus uimahallin takkatilassa. Olisi suotavaa, että ainoastaan toinen vanhemmista osallistuu infotilaisuuteen (ei mielellään vauvoja/lapsia mukaan, sillä takkatila on pieni). Tarkemmat päivämäärä- ja kellonaikatiedot infotilaisuudesta annetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Hinta

Kausimaksu 70,00 € (9-11 krt) + yhden aikuisen sisäänpääsymaksu jokaisella osallistumiskerralla. Sisäänpääsymaksun voi maksaa joko kertamaksulla tai sarjakortilla. Hinta sisältää 2 aikuista, vauvan ja alle 5-vuotiaat sisarukset.

Hinnasto >>

Mitä vauvauinti on? 

Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma monipuolinen leikkihetki lämmitetyssä vedessä. Ihanteellisin vauvauinnin aloittamisikä on 3 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Yläikärajaa vauvauinnin aloittamiselle ei ole.

Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä 32-asteisessa vedessä. 

Vauvauinti on perheen yhteinen harrastus, jossa lapsi on keskipisteenä. Toiminta tapahtuu lapsen ehdoilla ja on lapsen persoonallisuutta kokonaisvaltaisesti tukeva tapahtuma. Vauvauinnissa on myös mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen perheiden välillä. 

Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti ”uimaan”, vaan vanhempien valvonnassa ja avustamana leikkimään vedessä ja sukeltamaan. Vauvauinnissa hyödynnetään sukellusrefleksiä, joka on suojareaktio lapsen pään joutuessa veden alle. Sukellusrefleksi estää veden pääsyn lapsen hengitysteihin. Tätä hyödyntäen saadaan lapsi oppimaan hengityksen pidättämisen veteen joutuessaan jo ennen refleksin normaalia häviämistä.

Sukellusten määrä ja kesto rajoitetaan vauvan iän mukaan ja valvotaan ohjaajan toimesta. Tällä tavalla vältetään liika veden juominen ja lapsen ylirasittuminen.  

Vauvauinti saa lapsen nauttimaan vedessä olosta ja edesauttaa myöhempää uimaan oppimista. Vauvauinti on terveellinen, säännölliseen liikuntaan johtava vesiturvallisuutta lisäävä harrastus.

Ilmoittautuminen maaliskuun 2020 vauvauinteihin netissä maanantaina 16.3.2020 klo 17.00 alkaen (kaarinalaiset perheet) ja tiistaina 17.3.2020
klo 17.00 alkaen (ulkopaikkakuntalaiset)

Ilmoittautumissivulle tästä linkistä