Tarkenna hakua

Uimarannat

Kaarinassa on kuusi yleistä uimarantaa. Uimarantoja kunnossapidetään kesäaikana päivittäin ja muina aikoina viikoittain. Talviaikoina kunnossapito alueilla järjestetään tarvittaessa.

Sanni ja Veera 077.JPG

Kaarinan kaupungin ylläpitämiä uimarantoja on Littoisissa, Hovirinnassa, Voivalassa, Raadelmassa ja Harvaluodossa. Hovirinnan uimaranta on Kaarinan ainoa EU-ranta.

Kesäkaudella yleisten uimarantojen pohjat tarkastetaan sukeltamalla ennen uimakauden alkua. Uimakausi on 15.6. – 31.8. Uimarannoilla ei ole rantavahteja.

1. Littoisten hiekkaranta

Uimaranta sijaitsee Littoistenjärven koillisrannalla osoitteessa Littoistenjärventie 153. Uimarannasta avautuu upea näköala Littoisten Verkatehtaalle. Littoistenlava ja Littoisten koirapuisto sijaitsevat uimarannan vieressä. Kesäaikana uimarannalla on WC-tilat, pukukopit ja ulkopuolisen yrittäjän pyörittämä kesäkahvila.

2. Ristikallion uimaranta

Uimaranta sijaitsee Littoistenjärven etelärannalla Nipsikadulla. Uimarannasta avautuvat upeat näköalat Littoistenjärvelle ja sen kolmelle saarelle. Uimakaudella rannalla on WC-tilat.

3. Hovirinnan uimaranta

Uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla osoitteessa Uimarannantie 56. Uimaranta on osa laajempaa kokonaisuutta Hovirinnan rantapuistossa ja siksi uimarantana ylivoimaisesti Kaarinan suosituin. Terveysviranomaiset ovat luokitelleet uimarannan EU-rannaksi korkeiden kävijämäärien takia. Uimakaudella rannalla on WC-tilat, pukukopit ja tilaussauna. Talvikaudella Hovirinnan uimarannassa voi myös harrastaa avantouintia.

4. Voivalan uimaranta

Voivalan uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla osoitteessa Ruskolevänkatu 10. Uimaranta kuuluu osana Voivalan Rantapuistoon ja se sijaitsee aivan Voivalan venesataman vieressä. Uimakaudella rannalla on WC-tilat ja pukukopit. Uimarannan erikoisuutena on rantavedessä oleva ponttooni.  

5. Raadelman uimaranta

Raadelman uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla osoitteessa Laituritie. Se sijaitsee yksityisen venesataman länsipuolella. Uimakaudella rannalla on WC-tilat ja pukukopit. 

6. Harvaluodon uimaranta

Uimaranta sijaitsee Harvaluodon saaressa osoitteessa Krupuntie 65. Uimaranta on osa viiden hehtaarin virkistysaluetta, jossa on kaupungin omistama huoltorakennus, josta löytyvät WC-tilat, pukuhuoneet ja tilaussauna. Tarkemmat Harvaluodon virkistysalueen palvelut löytyvät täältä.

Yleisten uimarantojen ylläpidosta vastaa Kaarinan kaupungin Liikunta- ja viherpalvelut, puh. (02) 588 4000.