Tarkenna hakua

Oman äidinkielen opetus

Oman äidinkielen opetus on tarkoitettu oppilaille, joiden äidinkieli tai kotikieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Opetusryhmä syntyy, mikäli opetukseen on ilmoittautunut lukukauden alussa vähintään neljä oppilasta ja kieleen löytyy opettaja. Opetukseen ilmoittaudutaan joka lukuvuodeksi erikseen.

Opetus järjestetään kouluilla eri puolilla Kaarinaa, riippuen siitä missä oppilaat asuvat. Opetusta annetaan kaksi tuntia viikossa jokaiselle kielelle tehdyn oman opetussuunnitelman mukaisesti. Tunnit pidetään normaalin lukujärjestyksen ulkopuolella iltapäivisin ja iltaisin. Oman äidinkielen opetukseen osallistunut oppilas saa keväällä arvioinnin opiskelemastaan kielestä. Oman äidinkielen arviointi liitetään oppilaan todistukseen mukaan.

Opetusryhmät pyritään mahdollisuuksien mukaan muodostamaan oppilaiden ikätaso ja kielitaito huomioiden. Opetusryhmään voi kuulua perusopetuksen eri-ikäisiä oppilaita ja he voivat olla eri kouluista.

Oman äidinkielen opetukseen ilmoittautuminen on vapaehtoista, mutta ryhmään ilmoittautumisen jälkeen oppilaalta edellytetään säännöllistä osallistumista oppitunneille.

Tunnit alkavat viikolla 36. Opettaja ottaa ilmoittautuneiden perheisiin yhteyttä elokuussa ryhmän toteutumisesta. Jos opetusryhmä ei toteudu, siitäkin ilmoitetaan vanhemmille.

Ilmoittautumislomake ”Hakemus oman äidinkielen opetukseen” löytyy Koulutoimen lomakkeet -sivulta.

Lomake pitää palauttaa viimeistään 1.8.2018 osoitteeseen Kaarinan kaupunki, Sivistyspalvelu, PL 12, 20781 Kaarina.