Tarkenna hakua

Opintomaksut ja peruutukset

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään viittä arkipäivää ennen kurssin alkua.

Maksut

Kurssikohtaiset opintomaksut ilmoitetaan opinto-ohjelmassa. Opintomaksu suoritetaan netti-ilmoittautumisen yhteydessä saatavalla viitenumerolla joko pankkiin (FI 0957108320022711) tai palvelupisteeseen (Lautakunnankatu 1, Kaarina tai Hadvalantie 9, Piikkiö) laskun eräpäivään mennessä. Puhelimitse ilmoittautuville lähetetään lasku.
Peruuttamaton ja maksamaton kurssipaikka on perintätoimikelpoinen.
Maksumuistutuksesta perimme 5€/kurssi. Jos vanha kurssimaksu on maksamatta, emme ota uudelle kurssille.

HUOM! Sekä nettipalvelussa että yhteispalvelupisteellä voi kurssin maksaa SMARTUM Saldo-kortilla.

Peruutus

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään viittä (5) arkipäivää ennen kurssin alkua, tämän jälkeen opintomaksua ei enää palauteta. Ilmoittautumisen voi myös peruttaa internetissä ilmoittautumisen yhteydessä saadulla varausnumerolla tai soittamalla opiston toimistoon. Toimiston puhelinnumerot löydät viereisestä linkistä Opiston puhelin yhteystiedot
Ilmoittautuminen on aina sitova. Peruuttamaton ja maksamaton kurssipaikka on perintätoimikelpoinen.

Lasten koko lukukauden kurssien maksuista

Myös lasten koko lukuvuoden kestäville kursseille ilmoittautuvat sitoutuvat maksamaan koko lukuvuoden opintomaksun eli opintomaksuja ei palauteta opiskelijan poissaoloista johtuvista syistä. Kevätkauden ilmoittautumisen voi kuitenkin perua ilmoittamalla peruutuksesta kirjallisesti opiston toimistoon viimeistään 25.11.2019 mennessä.

Kurssien toteutuminen

Kurssit toteutetaan, mikäli aloittelijatason kurssilla on vähintään 10 osallistujaa. Jatkotason kurssit toteutamme kun niille on tulossa vähintään 9 osallistujaa. Poikkeuksena ovat tietotekniikan ja eräät käden taidon kurssit joiden kohdalla minimi osallistujamäärä on määritelty kurssikohtaisesti. Opisto palauttaa kurssimaksun, mikäli kurssi ei käynnisty. Kurssien mahdollisista peruuntumisista ilmoitetaan tekstiviestillä.
HUOM! Mikäli maksu oli suoritettu SMARTUM Saldo-palvelulla, kurssilaiselle jää raha käytettäväksi uuteen kurssiin. SMARTUM maksetuista ei suoriteta käteispalautuksia.
Yli 15 oppitunnin kurssien opettajan ensimmäistä poissaolokertaa /lukukausi ei korvata. Lyhyemmillä kursseilla pyritään järjestämään sijainen tai korvaava kurssikerta.

Oppikirjat ja -materiaalit eivät sisälly opintomaksuun.

Poikkeuksia voi esiintyä ja ne on kerrottu kurssikohtaisissa teksteissä. Kotitalouskurssien materiaalimaksu sisältyy kurssihintaan.