Tarkenna hakua

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus ja palvelualueet


1.9.2019 alkaen palveluohjauksessa on otettu käyttöön puhelinaika ja uusi sähköpostiosoite.

Puhelin: 050 4718 027 arkisin klo 9:00 - 11:30

Sähköposti: varhaiskasvatus.palveluohjaus[at]kaarina.fi

Kunnan on järjestettävä lain mukaan varhaiskasvatukseen oikeutetun lapsen vanhemmille tai muille huoltajille neuvontaa ja ohjausta heidän käytettävissään olevista varhaiskasvatuspalveluista.

Kaarinan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta saat apua ja tietoa varhaiskasvatuksen palveluista (kunnallinen päiväkoti ja perhepäivähoito, ostopalvelut ja avoin varhaiskasvatus) sekä esiopetuksesta.

Palveluohjaus opastaa perheitä lapsen varhaiskasvatusjärjestelyissä, hoitovaihtoehdoissa ja hakemiseen liittyvissä asioissa.

Kun huoltajat ovat jättäneet lapsen hakemuksen varhaiskasvatukseen on vastuu hakemuksen käsittelystä ja yhteydenpidosta huoltajiin päin sen yksikön vastuuhenkilön (päiväkodinjohtaja,  perhepäivähoidonohjaaja tai varhaiskasvatuksen palveluohjaaja ostopalveluyksiköiden osalta), johon olette lastanne ensisijaisesti hakeneet. Hän on yhteyshenkilönä siihen asti, kunnes päätös lapsen hoitopaikasta on tiedossa.

Kaarinan kaupungissa on viisi varhaiskasvatuksen palvelualuetta:

Auranlaakso-Littoinen, Kesämäki-Voivala-Kuusisto, Keskusta, Piispanristi ja Piikkiö.

Palvelualueilla tarjotaan päiväkotihoitoa ja perhepäivähoitoa. Alueilla toimii kunnallisten ja yksityisten yksikköjen esimiestiimi. Tiimissä suunnitellaan alueen päivähoito- ja esiopetuspaikkojen järjestäminen, mm. lasten sijoittelu hoitopaikkoihin.

Avoimen varhaiskasvatuspalvelut on tarkoitettu kaikille kaarinalaisille perheille. Avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat leikkipuistot, liikuntapainotteinen kerho HeiLuri ja Perhetalo Oskariina.

Lue myös: Päivähoitoon hakeminen ja lastenhoidon tuet.