Tarkenna hakua

Kotihoito

Kotihoidon asiakkaat ovat henkilöitä, joiden toimintakyky on joko tilapäisesti tai pysyvästi alentunut. Kotona selviytymiseen he tarvitsevat toisen henkilön tukea ja apua päivittäisissä henkilökohtaisissa toimissa ja hoidoissa. Kotihoito on kotiin asiakkaalle annettavaa hoitoa ja huolenpitoa, sairaanhoitoa, ohjausta sekä neuvontaa.

Pääosa asiakkaista on yli 65-vuotiaita. Kotihoidon tavoitteena on tukea asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä mahdollisimman itsenäistä selviytymistä kotona. Tavoitteena on myös ylläpitää ja parantaa asiakkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Palveluihin kuuluu perushoitoa, kuten hygienian hoito ja ravitsemuksesta huolehtiminen, lääkehoitoa, verinäytteiden ottoa sekä haavahoitoa.

paivadosetit.jpgKotihoidon toteutus

Kotihoito toimii viikon jokaisena päivänä, klo 7-22. Kotihoidon henkilökuntaan kuuluu hoitajat, sairaanhoitajat, toiminnanohjaajat, palvelutarpeenarvioija, kuntoutusohjaajat, kotihoidon palveluohjaaja sekä kotihoidon johtaja.

Palveluiden arvioinnin tekee palvelutarpeenarvioija, yleisimmin kotikäynnin yhteydessä.

Kotihoidossa korostuu asiakkaan omien voimavarojen huomioiminen sekä kannustaminen omatoimisuuteen. Huomioimme kotihoidossa asiakkaan itsemääräämisoikeuden ja yksilöllisyyden. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka perusteella hoitoa toteutetaan.

Kotihoidon palvelun voi saada myös palvelusetelillä kaupungin hyväksymiltä kotihoitoyrittäjiltä.

Katso palvelusetelituottajat tästä.

Kotihoidon maksut

Kotihoito ja tukipalvelut ovat maksullisia. Kotihoidon kuukausimaksu peritään asiakkaalta, joka saa säännöllisesti hoitoa, sairaanhoitoa tai henkilökohtaisapua.

tarvikkeet.jpgKuukausimaksu määritellään asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovitun kuukaudessa asiakkaalle annetun palveluajan perusteella, sekä saman talouden henkilölukumäärän ja maksukyvyn perusteella.

Tilapäisestä kotihoidosta peritään käyntikohtainen maksu. Lyhytaikaisissa haavahoidoissa (alle 3kk) käytetyt haavahoitotuotteet asiakas kustantaa itse.Yhteystiedot


Kotihoito

Puhelinaika maanantaista perjantaihin

klo 9-11 ja 12-14

050 448 1217Tukipalvelut

Palvelutori Eerikki avoinna 

maanantaisin klo 9-14 

tiistaista torstaihin klo 9-12

050 512 9150


Kesäaikana 1.6.-31.8.             

maanantaista torstaihin klo 9-12Kotihoidon johtaja Jenni Haapanen

050 314 5215

jenni.haapanen@kaarina.fi