Tarkenna hakua

Ikäihmisten päivätoiminta

Päivätoimintaa järjestetään avoimena päivätoimintana, joka on maksutonta sekä maksullisena kokopäiväisenä ohjattuna toimintana kotihoidon tukipalveluna.

Kaarinalaisille ikäihmisille suunnatun päivätoiminnan tarkoituksena on tukea ikäihmisten hyvinvointia, kotona asumista ja mahdollistaa sosiaalista kanssakäymistä. Päivätoiminnan tavoitteena on muistin heikentymisen ennaltaehkäiseminen, toimintakyvyn ylläpitäminen ja  ikäihmisen mahdollisuus osallistua monipuoliseen ohjelmaan ja tapahtumiin.     
Päivätoimintaa järjestetään avoimena päivätoimintana, joka on maksutonta sekä maksullisena kokopäiväisenä ohjattuna toimintana kotihoidon tukipalveluna. 
Hovirinnassa toiminnasta vastaavat päivätoiminnanohjaaja ja viriketoiminnan ohjaaja. Värttinässä toiminnasta vastaavat päivätoiminnanohjaaja sekä kuntoutus- ja päivätoiminnanohjaaja.

Päivähoito

Päivähoito on Hovirinnassa ja Värttinässä toteutettua maksullista päivätoimintaa, jonka asiakkaaksi ohjaudutaan palveluntarpeenarvioinnin kautta. Tarjoamme päivän aikana aamupalan, lounaan sekä iltapäiväkahvin kahvileipineen. Järjestämme kuljetuksen aamulla päivähoidettavan kodista päivätoimintapisteeseen ja iltapäivällä takaisin kotiin. Päivähoitoon voi myös tulla halutessaan omalla kyydillä. Päivähoidossa huomioidaan mahdolliset muutokset asiakkaan terveydentilassa ja otetaan tarvittaessa yhteyttä omaisiin tai kotihoitoon.

Avoin päivätoiminta

Avoin päivätoiminta on Hovirinnassa ja Värttinässä järjestettyä maksutonta päivätoimintaa. Jokaisen kaarinalaisen ikäihmisen on mahdollisuus osallistua avoimen päivätoiminnan ohjelmaan. Avointa päivätoimintaa järjestetään arkisin, maanantaista perjantaihin klo 9.30 - 14.00. 
Päivätoiminnan tavoitteena on järjestää mielekästä toimintaa ja näin edistää mahdollisimman itsenäistä selviytymistä. Päivätoiminnan viikko-ohjelma sisältää esimerkiksi erilaisia pelejä, liikuntatuokioita, muistitoimintoja aktivoivia harjoitteita, askartelua, tanssia ja laulua. Teemme yhteistyötä muun muassa läheisten päiväkotien ja seurakunnan kanssa jonka hartauksiin myös muut ikäihmiset voivat osallistua. Pienryhmät toimivat asiakkaiden toimintakyvyn ja tavoitteiden mukaisesti ja lisäksi tehdään toimintakyvyn ja mahdollisten apuvälineiden arviointeja.

Hovirinnan palvelukeskus
Isännänkatu 4
KaarinaVärttinä
Luhakatu 1
LittoinenHovirinnassa toimii yksityisinä palveluntuottajina kampaaja ja jalkahoitaja. Värttinässä toimii myös terveysasema, yksityisinä palveluntuottajina kampaaja, jalkahoitaja ja Fysioterapia Balanssi.