Tarkenna hakua

Hovirinnan palvelukeskus

Hovirinnan palvelukeskus sijaitsee Kaarinan keskustassa keskellä Hovirinnan asuinaluetta. Ympäristössä on loistavat mahdollisuudet ulkoilla kevyen liikenteen väylillä sekä puistoissa.

Hovirinnan palvelukeskuksen monipuolisten tukipalveluiden avulla tuetaan asiakkaidemme itsenäistä selviytymistä mahdollisimman pitkään omassa kodissa.

Avoimen päivätoiminnan ja päivähoidon tavoitteena on mahdollistaa osallistuminen mielekkääseen toimintaan ja sosiaaliseen kanssakäymiseen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin turvaamiseksi. 

Senioriasunnot

Senioriasunnoissa asiakas voi asua itsenäisesti ja käyttää palvelukeskuksen ateriapalvelua sekä osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin. Senioritalon asukas voi tarvita kotihoitoa, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät selviydy ilman toisen henkilön apua jokapäiväisissä toiminnoissa.

Sovittujen kotihoidon käyntien lisäksi asukas voi tarvitessaan hälyttää apua Stella turvapuhelinpalvelusta, esimerkiksi tapaturmatilanteessa.

Hovirinnan palvelukeskuksessa on 23 asuntoa, kooltaan 28 m2 – 47m2. Senioriasunnoissa siivouksesta huolehtii kaupungin tila- ja ravintopalveluiden siivooja.

Senioritalon asukas maksaa vuokran, ateriapalvelun, turvapuhelimen ja siivouspalvelun. Mikäli hän tarvitsee hoitajan apua, hänelle määritellään hänen tulojensa mukainen kotihoitomaksu.

Toiminta ja palvelut

Palvelukeskus tarjoaa kaarinalaisille eläkeläisille mahdollisuuden osallistua virike- ja päivähoitotoimintaan sekä saada ateriapalvelua. Viriketoimintaan sisältyy mm. kädentaitoja, musiikkia, pelejä, retkiä ja seurakunnan järjestämiä tilaisuuksia. Päivähoitoon tullaan omin kyydein tai taksilla.

Palvelukeskuksen avoimen päivätoiminnan ja päivähoidon toiminnallinen vastuu on päivähoidon ohjaajalla ja viriketoiminnan ohjaajalla.

Palvelukeskuksen piha tarjoaa varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn mahdollisuuden nauttia luonnosta ja toteuttaa vuodenkiertoon liittyviä asioita, vaikkapa salaatin ja herneiden kasvattamista. Viriketoiminnalle on ominaista monenlaisten kädentaitojen hyödyntäminen siten, että jokainen osallistuja voi kokea onnistumisen iloa kättensä töistä. Avoimet ovet kutsuvat eläkeläisiä viikoittain myös bingoon, levyraatiin, liikuntatuokioihin ja lukupiiriin asukkaiden kanssa.

Palvelukeskuksessa kokoontuu useita eläkeläisryhmiä, jotka toiminnallaan tuovat iloa asiakkaidemme päivään. Kuukausittain on myös seurakunnan järjestämiä tilaisuuksia ja lasten sekä muusikoiden esityksiä.

Hovirinnan palvelukeskuksessa toimii Käsikynkkä, vapaaehtoistoimijoiden ryhmä, joka tuo iloa ja virikkeitä asukkaiden arkeen. Toimintaan sisältyy seurustelua, ulkoilua, askartelua. Vapaaehtoiset ovat joko henkilökohtaisia tukihenkilöitä tai mukana koko talon yhteisissä toiminnoissa avustajina.

Palvelukeskuksessa on huomioitu asiakkaiden esteetön ja turvallinen liikkuminen.

Hovirinnan palvelukeskuksen tiloissa toimii liiketiloissaan yksityisenä yrittäjänä kampaaja. Sovitusti palvelukeskuksessa käy myös jalkahoitaja.

Hovirinnan palvelukeskuksen tiloissa on Kaarinan kaupungin kotihoidon alue 5 hoitajien toimisto- ja taukotilat sekä yksikön johtajan toimisto.

Asukkaaksi hakeminen

Asukkaaksi tulo tapahtuu hakemuksella, joka käsitellään moniammatillisessa SAS-ryhmässä (selvitä - arvioi - sijoita).
Lisätietoja antaa asumispalvelukoordinaattori  050 373 2420 puhelinaikana arkisin klo 9.-10.00 (asiakaskäynnit vain ajanvarauksella).

Kotihoidon asiakkaaksi

Uusien asiakkaiden hakeutuminen kotihoidon asiakkaaksi
- puhelinaika ma-pe klo 9-11 ja klo 12-14 puh. 050 448 1217.

Päivätoiminta

Lue tästä lisää Ikäihmisten päivätoiminnasta.


Hovirinnan palvelukeskuksen kiinteistön omistaa Kaarinan Vanhusten Palvelukeskuksen säätiö. Kiinteistöhuollosta vastaa Maininki Oy kiinteistöpalvelut.


Yhteystiedot

Yksikön johtaja
Nieminen Minna
(02) 588 4710
0400 742 046

minna.m.nieminen(at)kaarina.fi

- tiimivastaava 050 339 1457

- päivätoiminta 040 732 3363

- tiimipuhelin 050 347 1531Hovirinan Palvelukeskus
Isännänkatu 4
20780 Kaarina

Karttalinkki