Tarkenna hakua

Kaarinakoti - tehostetun palveluasumisen yksikkö


etupiha.jpg


Kaarinakoti sijaitsee kauniissa merellisessä ympäristössä Voivalan alueella.

Kaarinakoti toimii vuonna 1979 rakennetussa kaksikerroksisessa rakennuksessa, jossa on 43 yhden hengen huonetta.

Asuminen Kaarinakodissa

Asukashuoneet ovat noin 16 neliön kokoisia sisältäen oman wc:n. Kalustukseen kuuluu hoivasänky ja vuodevaatteet. Muuten asukkaat kalustavat huoneensa itse ja tuovat omat vaatteensa. Molemmissa kerroksissa on kodinomaiset oleskelutilat, joissa asukkailla on mahdollisuus ruokailuun ja muuhun yhdessäoloon. Alakerrassa on sauna ja jalkojenhoitohuone. Kaarinakodin ympäristö mahdollistaa esteettömän ulkoilun.

maisema.jpg

Ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa

Asukkaille tarjotaan ihmisläheistä, turvallista hoivaa ja huolenpitoa elämän loppuun asti. Hoitoon ja huolenpitoon sisältyy sairaanhoidolliset, perushoidolliset toimenpiteet ja tehtävät sekä yleislääketieteellinen hoito. Kaarinakodin hoitajat huolehtivat lääkehoidosta, lääkkeiden tilauksesta ja reseptien uusimisesta sekä vaippojen ja hoitotarvikkeiden tilauksista. Lääkäri käy kerran viikossa ja mikäli asukkaan vointi edellyttää vaativampaa hoitoa, voidaan asukas tilapäisesti siirtää terveyskeskukseen.

Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan mahdollisimman pitkään, mutta kun omat voimavarat eivät enää riitä, annetaan kaikki mahdollinen apu ja tuki.  Asukkaille järjestetään myös virkistys- ja viriketoimintaa.

kädet.jpg

Hoito- ja palvelumaksun sekä vuokran määräytyminen

Hoitomaksut määräytyvät kotihoidon asiakasmaksujen mukaisesti bruttotulojen perusteella.

Asumisesta laaditaan vuokrasopimus. Vuokran suuruus (2018) 521,61€/kk.

Ateriamaksu sisältää kaikki päivän ateriat ja on suuruudeltaan (2018) 14€/pv.

Asukkailla on mahdollisuus hakea Kelan hoito- ja asumistukea.

Asukkaaksi hakeminen

Asukkaaksi haetaan lomakkeella, joka käsitellään moniammatillisessa SAS-ryhmässä (selvitä - arvioi - sijoita). Lisätietoja antaa asumispalvelukoordinaattori.

Asumispalvelukoordinaattori
Kulta Sari
050 373 2420