Tarkenna hakua

Yhteisökodit ja senioriasuminen

Yhteisökodit, Ilona & Onnela

Yhteisökotiasuminen sopii ikäihmisille, joiden ongelmana on nykyisessä kodissaan yksinäisyys ja turvattomuus. Huolena voi olla esimerkiksi pelko kaatumisesta niin, ettei pääse itse ylös.

Yhteisökodit valmistuvat syyskuun alussa. Katariinankulman B-talon toisessa kerroksessa on kaksi yhteisökotia, joiden välissä on kaksi senioriasuntoa , yksiötä (30 ja 30.5 neliötä). Senioriasuntojen asukkaat voivat käydä esim. ruokailemassa yhteisökodeissa. Kummassakin yhteisökodissa on viisi asuntoa, joiden koot vaihtelevat 16.5 – 30 neliötä. Jokaisessa asunnossa on vammaismitoitettu hygieniatila. Yhteisinä tiloina ovat kummassakin yhteisökodissa: keittiö, ruokailutila, ”olohuone”, lasitettu parveke, kodinhoitohuone ja varasto. Ikäihmisten palvelut vastaavat yhteisten tilojen kalusteista ja varusteista. Jokainen asukas kalustaa itse oman asuntonsa.

ilonajaonnela.jpgtuoli.jpg
Yhteisökodeissa ei ole paikalla henkilökuntaa ympärivuorokautisesti. Yöaikainen apu saadaan tarvittaessa turvapalvelun kautta. Tarvittavat kotihoitopalvelut asukas voi saada kotihoidolta. Asukkailla on myös mahdollisuus saada tarvitsemansa tukipalvelut, esim. kauppapalvelu.

Yhteisökotien esitteitä ja hakulomakkeita sekä tietoja mm. vuokrista on saatavissa Palvelutori Eerikistä.  


lyhty.jpg2019-06-01 09.48.55 1.jpg