Tarkenna hakua

Täydentävän tuen hakeminen

Perustoimeentulotuen lisäksi tukea voi hakea myös tiettyihin tilanne- ja perhekohtaisiin erityismenoihin. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntää kunta.

Harkinnanvarainen eli täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki haetaan kunnan sosiaalitoimesta. Täydentävän tuen hakemiseen on oma hakemuslomakkeensa. Hakemuksen yhteydessä taloudellinen tilanne kartoitetaan kokonaisuutena kirjallisen hakemuksen ja sen liitteiden avulla. Harkinnanvaraisen tuen hakeminen edellyttää sitä, että Kela on ensin tehnyt päätöksen perustoimeentulotuesta.

Täydentävää toimeentulotukea voidaan myöntää esimerkiksi kodinhankintoihin, opiskelutarvikkeisiin, lastentarvikkeisiin, harrastusmenoihin sekä hautausmenoihin.

Täydentävän toimeentulotuen hakeminen

Toimeentulotukihakemuksen saa kaupungin palvelupisteistä tai sen voi tulostaa tältä sivulta. Perustoimeentulotuki haetaan Kelasta Kelan omalla hakemuksella.

Hakemus tulee täyttää huolellisesti ja liittää mukaan tarvittavat liitteet, jotka selvittävät tilannetta. Näin hakemuksen käsittely on mahdollisimman sujuvaa. Liitteeksi tulee pääsääntöisesti toimittaa myös Kelan päätös perustoimeentulotuesta. 

Hakemus liitteineen palautetaan sosiaalipalveluiden postilaatikkoon (Pyhän Katariinan tie 2), kaupungin palvelupisteisiin tai postitse osoitteella: Kaarinan hyvinvointipalvelut, sosiaalipalvelut, PL 12, 20781 Kaarina. Sähköpostitse hakemuksen liitteineen voi lähettää skannattuna/liitetiedostoina osoitteeseen sosiaalipalvelut@kaarina.fi. Sähköpostiyhteys ei ole suojattu, joten sen käyttäminen tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.

Hakemus otetaan käsittelyyn seitsemän arkipäivän sisällä hakemuksen jättämisestä, ja päätös toimeentulotuesta tulee kotiin kirjallisena.

Ohjaus ja neuvonta

Sosiaalipalveluiden osalta ohjausta toimeentulotukiasioissa annetaan puhelimitse p. 050 314 5163 klo 10-14 ja sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien puhelinaikoina klo 9-10. Tarvittaessa työntekijän kanssa voi varata tapaamisajan sosiaalitoimistolle.