Tarkenna hakua

Päivätoiminta

Tiklin päivätoiminta tarjoaa kuntouttavaa päivätoimintaa syvästi ja vaikeasti kehitysvammaisille aikuisille sekä iltapäivä ja loma-aikojen hoitoa kehitysvammaisille koululaisille. 

Tavoitteenamme on tukea asiakkaittemme toimintakykyä ja sosiaalista osallisuutta sekä tarjota monipuolista toimintaa. 

Päivätoiminta

Päivätoiminnassa asiakkaita on päivittäin 9-12. Kaiken kaikkiaan asiakkaita on n. 20. Päivätoiminnasta vastaa neljän hengen tiimi, jossa työskentelee kolme ohjaajaa ja yksi avustaja. Pyrimme yksilölliseen toimintaan huomioimalla asiakkaiden toiveet ja toimintakyvyn. Mahdollisuuksien mukaan yhdistämme päivätoiminnan ja työtoiminnan asiakkaita, jolloin saamme monipuolisia ryhmiä.

Toimintaamme kuuluvat musiikki, taidepajat, multisensorinen toiminta, liikunta ja pelit. Myös arjen pienet askareet sisällä ja ulkona ovat osa toimintaamme. Arkeamme rikastuttavat retket ja osallistuminen erilaisiin tapahtumiin.

Koululaisten iltapäiväkerho

Iltapäiväkerho tarjoaa lapselle koulupäivän jälkeen turvallisen ympäristön, jossa on monipuolista tekemistä. Koulujen loma-aikoina päivätoiminta tarjoaa koululaisille kokopäiväistä toimintaa.

Iltapäivätoiminta on lasten vapaa-aikaa. Heitä ohjataan toimimaan sekä yhdessä, että erikseen. Suunnittelussa huomioidaan lasten yksilölliset tarpeet.  Toiminta sisältää mm. pelejä, ulkoilua, liikuntaa, luovaa toimintaa, rentoutumista, musiikkia ja arkiaskareita. Iltapäivän aikana syödään välipala ja tehdään mahdollisuuksien mukaan myös läksyjä.

Päivätoiminta on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8:00–16:00.

Yhteistyökumppanit

Tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat fysioterapeutit, erityisryhmien liikunnan ohjaaja, Pirran asuntola sekä tietysti omaiset, joiden kanssa pidämme yhteyttä aina tarvittaessa. Tuemme myös kodin ja koulun yhteistyötä.Kuvassa valkoinen rentoutushuone