Tarkenna hakua

Työtoiminta


Tavoite

Tarjoamme monipuolista työtoimintaa kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille asiakkaille. Toiminnan yhtenä tarkoituksena on ylläpitää asiakkaiden hyvää toimintakykyä turvallisessa ympäristössä. Strukturoidun viikko-ohjelman avulla asiakkaat pystyvät ennakoimaan tulevia tapahtumia sekä ylläpitämään normaalia päivärytmiä. Tiklissä mahdollistetaan sosiaalisten suhteiden ylläpitoa, luodaan uusia, unohtamatta vertaistuen tärkeyttä.

 Työtoiminta on avoinna maanantaista - torstaihin klo 7:30-15:30 ja perjantaisin klo 7.30-14.00.

Työtoiminnassa käy päivittäin n. 25-30 asiakasta. Osa heistä käy päivittäin ja toiset muutamana päivänä viikossa. Ohjaajia työtoiminnassa on neljä sekä autonkuljettaja. Meillä on myös oma auto toimintakeskuksen kuljetuksia varten, joka mahdollistaa liikkumisen myös muualla.


Työtehtävät

Työtoiminnassa on kolme eri osastoa: keittiö-, kädentaito- ja puutyö. Teemme myös yrityksille alihankintana tehtäviä erilaisia pakkaus- ja kokoonpanotöitä sekä pienosien valmistusta.

Yritysten kanssa sovitaan yhdessä työn hinnoittelusta, joka on yleensä varsin kohtuullinen.

Työtehtävät räätälöidään nuoren tai aikuisen kanssa yhdessä omien mieltymysten, työ- ja kouluhistorian sekä toimintakyvyn ja taitojen mukaan.

Työtoiminnassa on erilaisia valmennusryhmiä, joilla mahdollistetaan asiakkaan siirtymisen myös Tiklin ulkopuolisiin töihin eri yrityksiin tai kaupungin omiin toimipisteisiin.


Muu toiminta

Viikko-ohjelmaamme kuuluu mm. erilaiset kerhot mm. keramiikka- ja taidekerho, monipuolista liikuntaa, musiikkia, lukupiiri, ym. elämänhallintaa tukevia toimintoja.

Vuosittain tapahtumina mm. yleisurheilukisat, boccia-ja sählykisat, retket, taidetapahtumat ym. tapahtumat eri yhteistyökumppaneiden kanssa.


Yhteistyökumppanit

Firmat, lähikuntien muut toimintakeskukset, asumisyksiköt Pirta ja Sukkula,  omaiset, Turun- ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä muut kaupungin vammaispalvelua tuottavat yksiköt.