Tarkenna hakua

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö


Perhehoidolla tarkoitetaan ikäihmisen tai kehitysvammaisen hoivan, huolenpidon ja asumisen järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus hyvään elämään perheessä ja läheisiin ihmissuhteisiin.

Perhehoito voi olla joko jatkuvaa tai lyhytaikaista perustuen ikäihmisen tai kehitysvammaisen tarpeisiin. Jatkuva perhehoito on kodinomainen tapa järjestää ikäihmisen tai kehitysvammaisen henkilön asuminen silloin kun kotona asuminen ei ole mahdollista tai turvallista. Lyhytaikaisen perhehoidon tavoitteena on tukea henkilön kotona asumista sekä hänen läheistensä jaksamista.

Tarvitseeko läheisesi perhehoitoa?

Ota yhteyttä oman kotikuntasi perhehoidosta vastaavaan työntekijään. Oheisesta Yhteyshenkilöt kunnissa, ikäihmiset listasta löydät ikäihmisten ja Yhteyshenkilöt kunnissa, kehitysvammaiset henkilöt kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidon kuntavastaavien yhteystiedot.


Kiinnostaako perhehoitajuus?

Kun sinua kiinnostaa toimia ikäihmisten perhehoitajana, ota yhteyttä perhehoidon koordinaattori Maarit Haveriseen p. 050 408 3825.

Kun sinua kiinnostaa toimia kehitysvammaisen henkilön perhehoitajana, ota yhteyttä perhehoidon koordinaattori Reija Suomeen p. 050 408 4623.