Tarkenna hakua

DIABETESTYÖ


Diabetestyön tavoitteena on diabeetikon päivittäinen hyvinvointi ja oireettomuus sekä lisäsairauksien ehkäisy ja hoito.

Diabeetikon hoito on ryhmätyötä, jossa eri alojen asiantuntijoiden avulla tuetaan diabeetikkoa omahoitoon. Hoitohenkilökunta ja diabeetikko miettivät yhdessä omahoidon tavoitteet ja räätälöivät niiden pohjalta diabeetikolle yksilöllisen tavan hoitaa diabetesta

Diabeteshoitajien ajanvaraus ja puhelinneuvonta p. (02) 588 2600

Diabeteshoitajat                                                                        Laitinen Aila
Blomqvist Tiina                  

Diabeetikoiden hoitotarvikejakelu ilman ajanvarausta
Kaarinan pääterveysasemalla
ke klo 8.00 – 10.00 ja 15.00 – 17.00.

HUOM!

Diabetetarvikejakelu on suljettuna keskiviikkona 6.11.2019 klo 15-17 henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi

Jos keskiviikkojakelu osuu viralliseen vapaa/pyhäpäivään on diabetestarvikejakelu kokonaan suljettu tai jos torstai on pyhäpäivä ei iltajakelua oleInsuliinipumpputarvikkeita haettaessa suositellaan ajan varaamista vastaanoton sujuvuuden vuoksi.
Hoitotarvikejakelupisteen vaihdellessa ole ystävällinen ja seuraa opasteita.
Mikäli hoitotarvikejakelun iltavastaanotto sattuu aattopäiväksi ei jakelua ole.

Omahoidon opetus ja muita palveluja

Omahoidon opetus ja seuranta tapahtuvat pääasiallisesti yksilöohjauksena ajanvarausvastaanotolla, sisältäen mm. ruokavalioneuvontaa, verensokerin seurantaa, omaseurannan ohjausta, pistosopetusta, hoitovälineiden käytönopetusta, jalkojenhoidon ohjausta sekä diabeteksen aiheuttamien lisäsairauksien ehkäisyyn ja hoitoon liittyvää ohjausta. Aika ohjaukseen varataan ajanvarauksesta.

Diabeetikon jalkojenhoitopalvelut hankitaan lääkinnällisenä kuntoutuksena osin yksityisiltä jalkojenhoitajilta, osin oman terveyskeskuksen jalkahoitajalta yksilöllisen tarveharkinnan mukaan. Jalkojenhoitoa varten tarvitaan lähete. Lisätietoja saa diabetesvastaanotolta.

Diabeteksen hoitoon kuluvat säännölliset silmänpohjatarkastukset. Silmänpohjatarkastukset toteutetaan pääasiassa silmänpohjakuvauksina. Lisätietoa saa diabetesvastaanotolta.

Diabetesta ehkäisevä työ

Metabolinen oireyhtymä on kasauma erilaisia riskitekijöitä kuten ylipaino, keskivartalolihavuus, kohonneet verenpaine- verensokeri- ja rasva-arvot.

Terveydenhoitajan vastaanotto toimii ajanvarauksella yksilöohjauksena. Hän ohjaa asiakkaita, joilla on verensokeri koholla, mutta diabetesdiagnoosia ei ole vielä tehty.
Hän ohjaa myös niitä asiakkaita, joilla on ongelmaa verenpaineessa ja/tai painonhallinnassa sekä rasva-aineenvaihdunnassa (kolesteroliarvot koholla). Verenpainemittareiden lainaus on siirtynyt terveyskeskuksen neuvontaan.