Tarkenna hakua

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon toimipisteet ovat Kaarinan pääterveysasemalla, Littoisten terveysasemalla ja Piikkiön terveysasemalla.

Hoitoonpääsy

Terveyskeskuksen hammashoito on tarkoitettu kaikenikäisille Kaarinan asukkaille. Lisäksi hoitoon oikeutettuja ovat Kaarinassa koulua tai oppilaitosta käyvät sekä terveyskeskuksensa Kaarinaan vaihtaneet ulkokuntalaiset. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidontarve.

Alle 18-vuotiaat kutsutaan yksilöllisen tarpeen mukaan suuhygienistin vastaanotolle, hammaslääkäri tarkastaa I-, V- ja VIII-luokkalaiset. Ensimmäisen hammashoitoajan huoltaja varaa hammashoitolaan, kun lapsi on vuoden ikäinen. Kuntaan muuttavien alle 18-vuotiaiden lasten hammashoitoajan varaa lapsen huoltaja. Alle 18-vuotiaiden hoito on maksutonta.

18 vuotta täyttäneet asiakkaat saavat tarkastusajan hoitosuunnitelman mukaisesti yhteydenottotilanteessa.

Hoitoonpääsytilanne 2019

max 20 vk  

Aikuisilta peritään asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaiset hoitomaksut.

Proteettisen hoidon (tekohampaat, sillat ym.) teknisen työn osuus maksetaan suoraan työn tehneelle hammasteknikolle.
Veteraaneille ja miinanraivaajille tarkastus ja ehkäisevä hoito ovat maksuttomia.

Oikomishoito

Oikomishoitoa saa Kaarinan Pääterveysasemalla ja Piikkiön terveysasemalla. Oikomishoidontarpeen määrittää oikomishoidon erikoishammaslääkäri.

Röntgenkuvien lainaus

Asiakkaalla on mahdollisuus saada omat hammasröntgenkuvansa CD:lle tallennettuna. Kuvat tilataan hoitaneelta hammaslääkäriltä. Tallenne on maksullinen, mikäli asiakkaalla ei ole terveyskeskushammaslääkärin lähetettä jatkohoitoon.

Tapaturma - ja särkypäivystys

Hammashuollon päivystys toimii arkisin virka-aikana Kaarinan Pääterveysasemalla. Aika päivystykseen varataan ajanvarausnumerosta puh. (02) 588 2200

Päivystys virka-ajan ulkopuolella on keskitetty Turkuun, Savitehtaankatu 1, ajanvaraus arki-iltaisin klo 15.30 -18.00 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9.00 – 11.00.
Puh.(02) 313 1564.                                                            
http://www.vsshp.fi/fi/paivystys/hammaslaakaripaivystys/Sivut/


 >> Hammashoidon maksut

>> Suuhygienistin suusta kuultua, ajankohtaisia blogikirjoituksia suun terveydestä