Tarkenna hakua

Tiedote 5.3.2018

Palvelutori Eerikki avautuu 26.3.

Ikäihmisten palvelutori Eerikki avautuu Kaarinan keskustan Katariinankulmaan maaliskuussa. Avajaisia ja avointen ovien päivää vietetään maanantaina 26.3. klo 10–14.

Palvelutori Eerikin toiminnan tavoitteena on tarjota ikäihmisille ja heidän omaisilleen henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta keskitetysti yhdessä paikassa. Palvelutorilla saa muun muassa tietoa eri palveluntuottajista ja palveluseteleistä sekä siellä voi tutustua erilaisiin pienapuvälineisiin. Palvelutorilla työskentelevät palveluohjaajat. Henkilökunta tekee tarvittaessa kotikäyntejä.

Yhdessä suunniteltu

Ikäihmisten palvelutori Eerikin toimintaa on ideoitu yhdessä eläkeläisjärjestöjen ja muiden yhteistyökumppanien kanssa vuosina 2016–2017 yhteisissä keskustelutilaisuuksissa ja työpajoissa. Palvelutorin toiminnan suunnittelusta on kerrottu monissa eri tapahtumissa kuten Ikinä-messuilla, keskustan aluetapahtumissa sekä eläkeläisjärjestöjen tilaisuuksissa.

Palvelutori Eerikin toimintaan liittyy myös tulevien lähitorien suunnittelu vuoden 2018 aikana. Lähitoreina tulevat toimimaan Hovirinnan palvelukeskus, omaishoidon tukikeskus Visiitti, Piikkiökoti, Tupasvillan palvelutalo ja Värttinän palvelutalo. 

Vapaaehtoiset mukana palvelutorilla

Palvelutori Eerikkiin on haettu vapaaehtoisia eläkeläisiä toimimaan aulaemäntinä ja -isäntinä. Idea toiminnasta nousi esiin vanhus- ja veteraanineuvostossa. Tällä hetkellä toimintaan on saatu mukaan jo useita vapaaehtoisia, mutta edelleen on mahdollista hakeutua mukaan. Aulaemännät ja -isännät ovat mukana muun muassa palvelutorilla järjestettävissä erilaisissa tapahtumissa sekä opastamassa vaikka pienapuvälineiden tai netin käytössä. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua aktiivisesti myös palvelutori Eerikin kehittämiseen.

Avajaiset ja avoimet ovet 26.3.

Palvelutori Eerikin avajaiset ja avoimet ovet järjestetään maanantaina 26.3. klo 10–14. Kaupunginjohtaja Harri Virta avaa palvelutorin klo 10.30. Avajaisissa on mahdollista tutustua palvelutorin toimintoihin. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Lisätietoja palvelutori Eerikin toiminnasta:
ikäihmisten palvelujohtaja Seija Sjöblom, seija.sjoblom@kaarina.fi, 050 3732 526.

Ikäihmisten palvelutori Eerikki, Puntarikatu 2, 20780 Kaarina.
Katariinankulman senioritalot, A-talo, 1. krs.