Tarkenna hakua

Tiedote 18.3.2019

Johtoryhmä tutustui palveluihin TETissä

Koululaisille tuttua TET-harjoittelua on tehty kaupungin johtoryhmässä jo kymmenen vuoden ajan. Tällä kertaa perehdymme henkilöstöjohtaja Maija Hanhialan mukana Monitoimikeskus Tiklin toimintaan.

Johtoryhmän TET-harjoittelua jo kymmenen vuotta

Työelämään tutustuminen eli TET-harjoittelu on monelle ensimmäinen kurkistus työelämään. Kaupungin johtoryhmäläiset ovat jo monin tavoin ja monissa eri työpaikoissa kouliintuneet, mutta idea TETistä tuntui hyvältä kuntaliitoksen aikaan vuonna 2009 ja toimintaa on jatkettu siitä asti.

- Johtoryhmätyöskentelyn paperit on hyvä välillä vaihtaa käytännön toimintaan, kertoo tällä kertaa uimahallilla työskennellyt hallintojohtaja Päivi Antola.

Monitoimikeskus Tiklissä on tunnelmaa

Maija HanhialaViime vuonna 10-vuotisjuhliaan viettänyt Monitoimikeskus Tikli tukee vammaisten henkilöiden selviytymistä omassa lähiyhteisössään, omissa kodeissaan ja asumisyksiköissä. Tiklin päivä- ja työtoimintaan kävi TET-päivän aikana tutustumassa henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala.

- Täällä on todella lämmin tunnelma ja hyvä henki, iloitsi Maija Hanhiala.

Tiklissä olikin touhua ja tapahtumaa: työtoiminnan puolella valmistui kiiloja ja magneetteja ja päivätoiminnassa oli menossa olevan luontoteeman ympärille rakennettua ohjelmaa. Vaihtuvien teemojen mukaan järjestetään näyttelyitä, kuunnellaan musiikkia, tehdään taidetta ja vaikka bingotaan.

- Tikli on todella toimiva monitoimikeskus jo senkin puolesta, että talo on rakennettu nimenomaan tällaista toimintaa varten, henkilökunnan ehdotukset huomioiden, kertoo viime lokakuusta lähtien toimintakeskuksen johtajana työskennellyt Henna Luoma.

Maija Hanhiala tutustui TET-harjoittelunsa aikana ensin työtoimintaan, jossa tehdään myytäväksi erilaisia osia. Nauru raikui ja kaikki esittelivät työpistettään innokkaina. Päivätoiminnan tilat sijatsevat toisella puolella taloa ja matkalla sinne sai kurkistaa tiloihin, joissa on muun muassa multisensorista toimintaa.

- Tiklissä työskentely on varmasti antoisaa, mutta haastavaa. Täällä päivätoiminnan puolella on myös vaikeavammaisia henkilöitä ja heille halutaan tarjota samanlaista toimintaa kuin muillekin, eli toimintatapoja pitää koko ajan hiukan muuttaa, Hanhiala summasi.


Jyrki Haapasaari ja Topi KantoOsa kaupungin johtoryhmästä suorittaa harjoittelunsa myöhemmin, perjantaina 15.3. TETissä olivat:

Henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala, Toimintakeskus Tikli
Hallintojohtaja Päivi Antola, Kaarinan uimahalli
Tekninen johtaja Jyrki Haapasaari, kiinteistönhoito (kuvassa oik., vas. kiinteistönhoitaja Topi Kanto)
Tietohallintojohtaja Kari Hölsö, Kaarinan lukio
Talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskinen, Ristikallion päiväkoti
Sosiaali- ja terveysjohtaja Anna Arola-Järvi, terveyskeskuksen päivystys
Kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki, Piispanlähteen koulu
Sivistysjohtaja (vs.) Mika Rantanen, Piikkiön kotihoito


Sivun kuvat aukeavat suurempina, kun niitä klikkaa.

Maija Hanhiala
- Olikohan tässä nyt jo tarpeeksi monta,
tuumii pakkaustöissä auttanut Maija Hanhiala.
     

Monitoimikeskus Tikli
Yksi Tiklin hittituotteista on monikäyttöinen
magneetti. Nämä on tehty kierrätysmuovista.

Monitoimikeskus Tikli
Tiklissä tehdään paljon erilaisia 
kokoonpanotöitä.