Tarkenna hakua

Tiedote 24.11.2019

Kaarina-mitalit ja Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnot on jaettu

Kaarina-päivän juhlaa vietettiin sunnuntaina 24.11. Kuninkaantien kiertoajelun ja uuden Kuninkaantie-kyltin kiinnityksen, kakkukahvien, Kaarina-mitalien, Krykä-palkinnon ja Nuorten urheilijoiden tunnustuspalkintojen jakamisen sekä Lempi Elon keikan parissa.

Kaarina-mitalit, Krykä-palkinto ja Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnot jaettiin Kaarina-päivän juhlassa Kaarina-salissa. Tunnustuspalkintoja jaettiin monilla eri alueilla ansiokkaasti Kaarinan kaupungin ja kaarinalaisten hyväksi toimineille henkilöille ja yhdelle yritykselle. Lisäksi jaettiin Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnot. Kaikki tunnustuspalkintojen saajat on listattu alla.

Kaarina-päivän juhlintaan liittyi lisäksi Kuninkaantien opastettu kiertoajelu, jota veti Ritva Mutanen Kaarinan oppaista. Kiertoajelun lomassa kaupunginjohtaja Harri Virta kiinnitti uuden Kuninkaantie-kyltin Tuorlan majatalon seinään.

Kiertoajelun jälkeen juotiin kakkukahvit Kaarina-talon aulassa, minkä jälkeen siirryttiin saliin kuuntelemaan tunnustuspalkintojen jakoa ja tutustumaan muun muassa uuteen Kaarina 150 -postikorttiin, joka on koottu kuntalaisten lähettämistä Kaarina-kuvista. Juhlinta päättyi folk-muusikko Lempi Elon esiintymiseen.


Kaarina-mitalit 2019

Antola Päivi
Päivi on tehnyt Kaarinaa tunnetuksi monin tavoin. Varsinkin Varsinais-Suomen muut kunnat tuntevat Kaarinan hallinnon huolellisesta ja tarkasta tyylistä. Päivi on osoittanut myös, että kriisissäkin viestinnällä voidaan saavuttaa positiivista julkisuutta kuntalaisten keskuudessa. Merkittävimmin Päivin pyyteetön panos kuitenkin näkyy kunnallisen demokratian edistämisessä. Hän toimii kaupunginhallituksen sihteerinä, ja hänen työskentelynsä on edistänyt puolueiden välistä yhteistyötä. Vaikka Päivi on henkilönä positiivinen ja yhteistyötä rakentava, hän suhtautuu poliittiseen päätöksentekoon ja kunnallisen demokratian edistämiseen suurella vakavuudella.

Kaukonen Pekka
Pekka on toiminut pitkään ja aktiivisesti kaarinalaisten hyväksi. Pekka Kaukonen on toiminut Kaarinan Uran ja Kaapon hallituksessa menneinä vuosina. Tämän lisäksi hän on toiminut useissa kaupungin luottamustehtävissä niin valtuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä kuin lautakunnan puheenjohtajana. Kaarinan SDP:ssä hän on toiminut myös kunnallisjärjestön hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. 

Kauremaa Olli
Olli on tehnyt työuransa matkailun parissa. Historia on aina ollut hänelle tärkeää, erityisesti sotahistoria, johon liittyen hän on toiminut matkanjohtajana entisille sota-alueille suuntautuneilla retkillä. Lemonniemellä asuvana hän syventyi asuinseutunsa lähihistoriaan. Historiateosta varten Kauremaa on haastatellut lukuisia alueella asuvia ja asuneita henkilöitä. Näin on saatu mielenkiintoinen kuvaus Lemonniemen sodanjälkeisestä ajasta sekä huvila-asutuksen ja ympärivuotisen asutuksen leviämisestä alueelle. Myös teokseen kerätty valokuvamäärä on merkittävä, ja valaisee alueen historiaa monipuolisesti. Kauremaa toimii myös Mannerheimin lastensuojeluliiton tukihenkilönä. 

Koivisto Esko
Esko on toiminut Littoisten Työväen Urheilijoissa 20 vuoden ajan puheenjohtajana ja jatkaa edelleen aktiivisesti yhdistyksen varapuheenjohtajana. Hän on ollut useina vuosina mukana myös Kaarinan nappuloiden toiminnassa. Tämän lisäksi Esko on ollut käynnistämässä Littoistenjärven ympärijuoksua ja toiminut yhtenä järjestäjänä jo kymmenen kauden ajan. Pitkäaikaisen paikallisen liikunnan ja urheilun edistämisen lisäksi Esko on toiminut neljänä kautena kaupungin varavaltuutettuna sekä aktiivisena päättäjänä eri lautakunnissa.

Kujala Jarmo
Jarmo on liittynyt Kaarina-Teatterin jäseneksi vuonna 2005, mistä alkaen hän on ollut mukana useissa näytelmissä. Jarmon roolisuoritukset ovat jääneet mieleen erityisesti näytelmissä Gabriel, tule takaisin, Viettelysten vaunu, Dracula, Amadeus, Yövieras, Simpauttaja, Kurjat, Kun on tunteet, Rakkaudella sisaresi ja Niskavuoren nuori emäntä. Lisäksi hän on ollut mukana Runon ja Suvenpäivän runoesityksessä useana vuonna. Jarmo on ollut Kaarina-Teatteri ry:n johtokunnan jäsenen vuodesta 2018 ja tällä hetkellä hän toimii varapuheenjohtajajana ja taloudenhoitajana.

Pöyhönen Vihtori
Vihtori on toiminut nyrkkeilyn parissa ansiokkaasti läpi elämänsä. Hän aloitti nyrkkeilyn vuonna 1953 ja 70-luvulta lähtien hän on valmentanut ja opettanut Kuusiston Työväen Voimistelu- ja urheiluseura Kilpassa. Poikkeuksellisen hänen saavutuksistaan tekee pitkäaikainen ja ansiokas omistautuminen nyrkkeilylle, jota hän edelleen opettaa Kilpassa. Hän on myös Kilpan kunniapuheenjohtaja.

Saarikko Timo
Timo on toiminut jo yli kahdeksan vuoden ajan Piikkiön yhtenäiskoulussa kouluvaarina. Hänen panoksensa koulun ja lasten arkeen on ollut merkittävä. Tämän lisäksi Timo toimii aktiivisesti Piikkiön aluetyöryhmässä, Lions Club Piikkiössä ja Piikkiö-Seurassa. Hän on ollut jo useita vuosia mukana myös Piikkiö Päivän työryhmässä ja tapahtuman järjestelyissä. Timon monialainen ja pyyteetön vapaehtoistyö on ollut pitkäaikaista monin tavoin arvokasta koko yhteisölle.
 
Virta Sofia
Sofia on tehnyt hämmästyttävän nopean ja vaikuttavan nousun politiikassa tultuaan ensin 2017 valituksi ensikertalaisena Kaarinan kaupunginvaltuustoon, kaupunginhallitukseen ja keväällä 2019 eduskuntaan. Sofia on ahkera, aidosti ihmisen huomioon ottava, helposti lähestyttävä persoona, joka tuo Kaarinaa esille myönteisellä tavalla valtakunnan laajuisessa mittakaavassa. Myös se tapa ja ne lähtökohdat, joilla Sofia ponnisti eduskuntaan käytännössä kengännauhabudjetilla, tekee hänestä Kaarina-mitalin arvoisen. Sofia on todellinen kansannainen ja -edustaja sanan varsinaisessa merkityksessä, ja hän on ponnistanut valtakunnan politiikkaan puhtaasti turuilla ja toreilla tehdyllä jalkatyöllä.

Väntsi Paavo
Paavo on tutkinut Lemonniemen historiaa erityisesti Ruotsin vallan ajalta. Hän on koonnut lukuisten eri lähteiden pohjalta kirjaan kuvauksen Lemonniemen kahdesta kylästä 1400-luuvulta 1800-luvun alkuun. Kotiseututyö on Johanneksessa syntyneelle Väntsille tärkeää. Hän on Johannes-Seuran kantavia voimia ja toimii tällä hetkellä seuran kunniapuheenjohtajana. Paavo on saanut myös Karjalan liiton kultaisen ansiomerkin. Lisäksi hän on saanut mm. Suomen kotiseutuliiton ansiomitalin ansioistaan kotiseutuharrastuksen parissa. Paikallishistoriaan perehtyneet ja sitä vuosia tutkineet Olli Kauremaa ja Paavo Väntsi julkaisivat yhdessä ansiokkaan teoksen Lemonniemen historiasta keväällä 2019. ”Lemonniemen kaksi kylää” -teos sai kiittävän vastaanoton ja kirjasta otettiin saman tien toinen painos.

Päiväkoti Verkanappulat Oy
Päiväkoti Verkanappulat Oy on vuonna 2000 perustettu päiväkotiyritys. Yrityksellä on merkittävä rooli Kaarinan kaupungin varhaiskasvatuksen järjestämisvastuulla olevien varhaiskasvatuspalvelujen tuottajana. Yhteistyö Kaarinan kaupungin ja Verkanappuloiden välillä on ollut pitkäjänteistä ja sujuvaa. Tällä hetkellä päiväkoteja on Turun seudulla lähes 30 eri toimipisteissä, joista Kaarinassa on kuusi. Verkanappulat työllistää 400 varhaiskasvatuksen ammattilaista sekä muuta henkilökuntaa. Kaarinassa kuudessa päiväkodissa työskentelee noin 90 henkilöä, joten yritys on yksi suurimmista työnantajista Kaarinassa. Yritys pitää erityisen tärkeänä lähi- ja luomuruoan tarjoamista asiakkailleen. Verkanappulat on palkittu Suomen Yrittäjien kuntakohtaiseilla yrittäjäpalkinnolla 2012 ja maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla 2016. Mitalin vastaanottavat omistajista Minna ja Kimmo Takkula.


Nuoret urheilijat

Kaarinan nuoren urheilijan tunnustuspalkinnon saaja numero 103 on Jenna Ylönen. 17-vuotias taekwondo-urheilija treenaa kymmenesti viikossa Suomen taekwondoliiton valmennuskeskuksessa ja opiskelee Kerttulin urheilulukiossa. Jenna kuuluu nuorisomaajoukkueeseeen ja kilpailee aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tänä vuonna Jenna on saavuttanut SM-kultaa ja SM-hopeaa alle 21-vuotiaiden eri painoluokissa ja sijoittui lisäksi yhdeksänneksi junioreiden EM-kisoisojen alle 52-kiloisten sarjassa.

Nuoren urheilijan tunnunstuspalkinnon saaja numero 104 on Leo Autio. 17-vuotias urheilija kilpailee BMX racing -pyöräilylajissa, joka on myös olympialaji. Leon tämän vuoden saavutuksiin lukeutuu muun muassa Suomen mestaruus yli 15-vuotiaiden miesten sarjassa, joka on maamme ylin kilpasarja. Lisäksi mainittakoon, että myös Leon pikkuveli Joel harrastaa menestyksekkäästi BMX-pyöräilyä, ja molemmat Autiot kilpailevat niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Kaarina-mitalit_2019.JPG