Tarkenna hakua

Tiedote 27.8.2019

Kaarina rekrytoi digitaalisesti

Kaarinassa on jo vuosia ollut käytetty sähköistä Kunterekry-järjestelmää. Henkilöstön rekrytoinnissa on myös hyödynnetty digimarkkinointia. Tänä vuonna rekrytointiprosessi on sähköistynyt entisestään liikkuvan kuvan keinoin. Sosiaali- ja terveysjohtajan rekrytoinnissa hyödytettiin videoita sekä hakijoiden houkuttelemiseen että johtajakandidaattien vertailuun.

Hakuilmoitusta täydensi video, jonka perusteella hakemista harkitsevilla oli mahdollisuus ennalta tutustua aiemman johtajan ajatuksiin työtehtävistä ja kaupungista työnantajana. Haastatteluun valittujen hakijoiden tuli suorittaa ennakkotehtävä, johon vastattiin lyhyellä videotallenteella:

- Hakijoiden piti katsoa alaan liittyvä ohjelmatallenne ja pohtia sen perusteella sote-johtajan työhön liittyviä keskeisiä kysymyksiä, joihin hakijat vastasivat noin viiden minuutin videotallenteella, kertoo rekrytointisuunnittelija Niina Alho.

Ennakkotehtävää seurasi perinteinen työhaastattelu sekä vapaamuotoinen kahvitteluhetki sosiaali- ja terveyspalveluiden johtoryhmän kanssa. Valinta soveltuvuuskokeisiin tehtiin siten kolmen eri osion perusteella.

Positiivisia kokemuksia

Hakijoiden kokemukset uusista menetelmistä ovat olleet positiivisia. Monimuotoinen rekrytointiprosessi on esimerkiksi antanut kuvan kehittyvästä ja uudistuvasta Kaarinasta. Myös valintatyöryhmät ovat suhtautuneet positiivisesti:

Digitaalisilla hakuilmoituksilla on päästy antamaan kasvot tuleville työkavereille. Ennakkotehtävien videointi on taas elävöittänyt ja tarkentanut hakijoiden kirjallisia hakemuksia, kertoo henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala.

Lisätietoja:

henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala, p. 050 3732 652

rekrytointisuunnittelija Niina Alho, p. 050 3146 197