Tarkenna hakua

Tiedote 5.11.2019

Kaarinassa panostetaan lapsiperheiden palveluihin - nyt kohentuvat koulujen piha-alueet 

Keskustan alue Kaarinassa on ollut jo parin vuoden ajan rakentamisen kohteena. Nyt suunnitelmat alkavat konkretisoitua myös muualla: Hovirinnan esiopetusyksikön piha-alueen ja Valkeavuoren kampuksen pelikentän rakennustyöt alkavat.

Kaarinan koulurakennushankkeet edistyvät

Hovirinnan koulun yhteydessä olevan esiopetusyksikön (S:t Karins svenska förskola) leikkipihan korvaavan piha-alueen rakentaminen on käynnistynyt ja työt etenevät syksyn kelien mukaan. Koko piha-aluetta ei saada tehtyä valmiiksi enää syksyn aikana, mutta nykyisen esikoulupihan korvaava piha valmistuu. Viimeistelytyöt ja leikkivälineasennukset suoritetaan loppuun ensi kevään aikana. Rakennettava piha-alue on osa koulutalon lopullista piha-aluetta. Se tulee rakennushankkeen valmistuttua toimimaan suomen- ja ruotsinkielisen esiopetuksen sekä pienempien koululaisten ulkoilu- ja oppimisympäristönä.   

Hovirinnan koulurakennuksen pääpiirustukset valmistuvat lähiviikkoina ja ne viedään marraskuussa teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi. Sen jälkeen voidaan hakea rakennuslupaa ja viimeistellä suunnitelmat urakkakilpailutuksia varten. Hovirintaan suunnitellun perus- ja esiopetuksen käyttöön rakennettavan pysyvän väistötilarakennuksen hankinnan valmistelutyöt ovat loppusuoralla ja hankkeen tarjouspyyntö julkaistaan marraskuun aikana. Liikuntasalin viereen rakennettava uusi väistötila, G-rakennus, valmistuu aikataulun mukaisesti loppuvuodesta. Moduulit on nyt saatu asennet-tua paikoilleen ja tekniikka-asennusten teko sekä viimeistelytyöt ovat käynnissä.

Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi

Hovirinnan esikoululaisten leikkipiha, havainnekuva
Havainnekuva 1 Hovirinnan esikoululaisten leikkipihasta

Hovirinnan esikoululaisten leikkipiha, havainnekuva
Havainnekuva 2 Hovirinnan esikoululaisten leikkipihasta
Havainnekuva: Hovirinnan koulutalo
Havainnekuva: Hovirinnan koulutalo

Valkeavuoren kampus

Nykyisen Valkeavuoren tekonurmikentän korvaavan uuden pelikentän rakennustyöt alkavat marraskuun alussa. Uusi kenttä tulee vanhan A-rakennuksen ja Saaristotien välissä olevalle alueelle. Uusi kenttä on kivituhkapintainen ja lopullista pienempi niin kauan kuin väistötilat ovat alueella. Olemassa olevat pelikentät ovat käytössä, kunnes Valkeavuoren liikuntahallin tai Valkeavuoren lasten- ja nuortentaloon liittyvät rakennustyöt alkavat.

Lisätietoja: 
rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen, markku.leinonen(at)kaarina.fi, puh. 050 373 2512
tekninen johtaja Jyrki Haapasaari, jyrki.haapasaari(at)kaarina.fi, puh. 040 507 0238