Tarkenna hakua

Tiedote 12.7.2018

Vanha kirjastotalo katosi katukuvasta

Pysäköintijärjestelyt keskustassa muuttuvat rakennustöiden vuoksi. Vanhan liiketilan purku tekee tilaa uudelle torille, puistoalueelle ja asumiselle. 

Purkutyöt loppusuoralla

Huhtikuun lopussa aloitettu purkutyö Kaarinan Oskarinaukiolla jatkuu suunnitellusti vielä heinäkuun loppuun saakka.

Kuva avautuu suurempana kun sitä klikkaa. Kaarinan keskustan purkutyömaa-Yllätyksiltä on vältytty ja työmaan pölynhallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota kuivan sään vuoksi, VS Purku Oy:n kaivinkoneenkuljettaja Tarmo Anttila kertoo.

Työmaakoneiden kastelujärjestelmien lisäksi on käytetty vesitykkiä sekä kasteluautoa estämään pölyn leviämistä. Työmaata ympäröiviin aitoihin on myös lisätty liinat estämään roskan leviämistä työmaan ulkopuolelle. Romu lajitellaan ja suurin osa siitä menee uusiokäyttöön.

–Olemme saaneet tehdä työtämme rauhassa ilman häirintää tai ilkivaltaa, Anttila kiittää.


Väliaikainen pysäköintialue torin tilalle

Nykyiselle torille valmistuu väliaikainen pysäköintialue heti liiketalon purkamisen jälkeen. Uusi toriaukio puistoineen rakentuu Kaarina-talon edustalle suunnitelmien mukaan vuoden 2019 aikana. Oskarinaukiolle suunnitellaan myös uusia asuinkerrostaloja ja niiden maantasokerroksiin rakennetaan liiketiloja.

Kuva avautuu suurempana kun sitä klikkaa. Kaarinan keskustan purkutyömaaKaarinalaisiin kotitalouksiin on jaettu kaavoituskatsaus, jossa keskustan rakentamisesta on lisätietoa. Kaavoituskatsauksen voi noutaa myös kaupungin palvelupisteistä.


Katso video vanhan kirjastotalon viimeisen seinän kaatumisesta
Teksti ja kuvat harjoittelija Krista Kitti

Pysäköintijärjestelyt keskustan rakentamisen eri vaiheissa

Kuvat avautuvat suurempina kun niitä klikkaa. Kuvat ovat kaavoituskatsauksesta.

Kaarinan keskustan pysäköintitilanne 2018

Kaarinan keskustan pysäköintitilanne, suunnitelma 2019