Tarkenna hakua

Tiedote 26.9.2019

Keskustan parannus- ja viimeistelytyöt etenevät

Kaupunkimme keskustan ympäristörakentaminen etenee suunnitelmien mukaan. Rakennustyöt aiheuttavat muutoksia esimerkiksi jalankulkuyhteyksiin. Uuden torin ja pysäköintialueen suunnittelu käynnistynee talven aikana.

Bussipysäkki tilapäisesti pois käytöstä Pyhän Katariinan tiellä

Kartassa on väliaikaisen bussipysäkin nro 6040 sijaintiKaarinan keskustassa Pyhän Katariinan tien pysäkki nro 6040 otetaan tilapäisesti pois käytöstä, tämä vaikuttaa Turun suuntaan kulkevien bussin pysähtymiseen. Pysäkki on pois käytöstä 7.10.2019 alkaen noin 3-4 viikon ajan.

Kaupungin Infrapalvelut järjestää väliaikaisen bussipysäkin Oskarinaukion suljetun liittymän kohdalle (ajoratapysäkki, merkitään bussipysäkin merkillä). Pysäkki nro 6041 kadun toisella puolella on käytössä normaalisti.

Kartat avautuvat suurempina klikkaamalla

Ympäristörakentamista keskustan alueella

Kartassa on esitetty Kaarinan keskustan perusparannustöitäKaarinan kaupunki teettää keskustassa Pyhän Katariinan tien, Kallenraitin ja torin kulmauksessa parannus- ja viimeistelytöitä, joiden yhteydessä saneerataan myös Pyhän Katariinan tien bussipysäkki.

Alueella uusitaan kuivatusta, valaistusta ja kiveyksiä, pysäkkiä pidennetään kahdelle bussille sopivaksi sekä asennetaan pysäkin lähistölle pyörätelineitä. Viimeistelytyöt ulottuvat Pohjola-Rakennuksen vuoden vaihteessa valmistuvan kerrostalon seinustalle asti, jolloin kulkuväylät saadaan yhtenäisiksi kerralla. Puiden istutus tehdään vasta ensi keväänä.

Rakennustyöt aiheuttavat tilapäisiä muutoksia jalankulkuyhteyksiin. Työnaikaiset kulkureitit ovat Puntarikatu ja Aittakatu. Autoliikenteelle työt eivät aiheuta reittimuutoksia.

Pieniä parannus- ja viimeistelytöitä tehdään loppusyksyn aikana myös Pyhän Katariinan puistossa eli Kaarina-talon vieressä. Oskarinkadun pyörätien ja käräjäkivien väliin rakennetaan kivimuureilla ympäröidyt istutusalueet sekä portaat pyörätieltä käräjäkivien alueelle, jolloin pyörätien reuna saadaan siistiksi ja turvalliseksi. Puiston läpi rakennetaan muutamia jalankulkuväyliä Kaarina-talon ja Oskarinkadun pysäköintialueen välille. Nurmialueita tasataan ja siistitään. Pyhän Katariinan puiston näkyvämpiin parannuksiin on talousarvioon ehdotettu rahoitusta vuodelle 2020.

Kaarinan tori säilyy toistaiseksi nykyisellä paikallaan ja väliaikainen murskepintainen pysäköintialue on edelleen käytössä. Uuden torin ja pysäköintialueen suunnittelu käynnistynee talven aikana.

Syksyisin terveisin,

viihtyisämpää ympäristöä rakentavat kaupungin Infrapalvelut sekä Liikunta- ja viherpalvelut