Tarkenna hakua

Tiedote 26.10.2018

Kaarinan Kuninkaantiellä luonto ja historia kulkevat käsi kädessä

Kaarinan kaupungin Kuninkaantie-hankkeessa yhdistyvät luonto, historia, virkistys ja matkailu. Hanke toteutettiin vuosina 2017–2018. Siinä kartoitettiin tien varrelle sijoittuvia luonto- ja kulttuuriympäristökohteita ja laadittiin luonnonhoitosuunnitelmia sekä matkailumateriaaleja. 

Reitin varrelle tullaan pystyttämään kaksi opaskylttiä arvokkaille luonto- ja kulttuuriperintökohteille: toinen Ladjakosken vanhan kiviholvisillan kupeeseen lähelle keskustaa ja toinen Tuorlan metsään ratsupolun varrelle, kaupungin uudelle luonnonsuojelualueelle.

Kuninkaantie eli Suuri Rantatie on Suomen merkittävimpiä historiallisia teitä ja se kuuluu myös valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin (RKY). Reitti kulkee itä-länsisuunnassa läpi Kaarinan ja sen varrelta löytyy hienoja luonto- ja kulttuurikohteita sekä eri-ikäisiä muinaisjäännöksiä. Kuninkaantien lähiympäristöt ovat luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön säilymisen kannalta tärkeitä. Ne tarjoavat myös virkistystä ja elämyksiä niin asukkaille kuin matkailijoillekin.

Lue Kuninkaantiestä lisää visitkaarina.fi–sivuilta.