Tarkenna hakua

Tiedote 10.1.2018

Ohjeistus häirintätilanteisiin puuttumiseksi Kaarinan kouluissa

Vuoden 2017 lopussa tuli ilmi 1990-luvulla Turun kaupungin kahdessa koulussa tapahtuneita vakavia, oppilaiden seksuaaliseen häirintään ja hyväksikäyttöön viittaavia tapahtumia. Teot ovat äärimmäisen tuomittavia.

Mikäli oppilaat tai vanhemmat kokevat, että vastaavia tapahtumia on ollut myös Kaarinassa, tulee heidän olla viipymättä yhteydessä omaan opettajaansa tai vaihtoehtoisesti koulun rehtoriin. Mikäli seksuaaliseen ahdisteluun, häirintään tai hyväksikäyttöön ilmenevää esiintyy Kaarinan kaupungissa, puututaan asiaan välittömästi.

Apuna kouluterveydenhuolto ja työterveyshuolto

Esiin tulleet tapahtumat saattavat herättää oppilaissa erilaisia tunteita. Mikäli oppilas kokee tarpeelliseksi, voi hän kääntyä kouluterveydenhuollon tai oppilashuollon puoleen. Kaupungin henkilöstö taas voi olla yhteydessä työterveyshuoltoon. Tarpeen mukaan myös perhekeskuksen palvelut ovat käytettävissä. Tällöin tulee ottaa yhteyttä sosiaalipalveluiden neuvontapuhelimeen p. 050 373 2592.

Kaarinan kouluissa on käytössä lain mukainen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Suunnitelmassa on myös selkeät ohjeet häirintätilanteisiin puuttumiseen. Vastuu koulussa häirintään puuttumiseen on kaikilla aikuisilla. Tutustu suunnitelmaan >> 

Kaarinan sivistyslautakunta käsittelee tapahtuneita yleisellä tasolla kokouksessaan tiistaina 16.1.2018. Sivistyslautakunta mm. linjaa niitä yleisiä toimenpiteitä, joita Kaarinan kaupunki tapahtuneiden johdosta käynnistää.

Kaarinan kaupunki

Mika Rantanen
Johtava rehtori

Elina Heikkilä
Sivistysjohtaja