Tarkenna hakua

Tiedote 20.2.2018

Sinustako perhehoitaja ikäihmisten lyhytaikaiseen perhehoitoon?

Perhehoitajana toimiminen tarjoaa itsenäisen ja mielekkään ikäihmisten auttamistehtävän, jossa saat tukea perhehoidosta vastaavilta työntekijöiltä. Perhehoitajana voit toimia joko omassa tai ikäihmisen kodissa. Lyhytaikaisena perhehoitajana toimiminen on mahdollista rakentaa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi sen mukaan, minkä verran haluaa tai on mahdollista toimia perhehoitajana.

Perhehoitajaksi ryhtyminen ei vaadi hoitoalan koulutusta tai kokemusta, mutta perhehoitajalta edellytetään soveltuvuutta, sitoutumista tehtävään sekä ennakkovalmennukseen osallistumista.

Perhehoito mahdollistaa hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevalle ikäihmiselle tavallisen arkielämän, yhdessäoloa ja tekemistä. Lyhytaikaista perhehoitoa käytetään erityisesti omaishoitajan vapaan järjestämisessä.

Perhehoidon järjestämisestä vastaavat kunnat. Kunta tai kuntayhtymä tekee perhehoitajan kanssa toimeksiantosopimuksen, jossa sovitaan mm. hoitopalkkiosta ja kulukorvauksesta. Varsinais-Suomessa ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö vastaa perhehoidon koordinoinnista.

KomPAssi-hanke järjestää Varsinais-Suomessa ennakkovalmennuksen lyhytaikaisesta perhehoitajan tehtävästä kiinnostuneille kevään 2018 aikana. Valmennus koostuu viidestä ryhmätapaamisesta ja kotitehtävistä. Kouluttajina toimivat kehittämispäällikkö Maria Kuukkanen ja ikäihmisten perhehoidon asiantuntija Maarit Haverinen Perhehoitoliitosta. Lisäksi ennakkovalmennuksessa kokemusasiantuntijoina on ikäihmisten perhehoitajia. Yhteistyötä tehdään Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön kanssa.

Kiinnostuitko perhehoitajan tehtävästä ja ennakkovalmennuksesta? Annamme mielellämme lisätietoja, ota yhteyttä Maarit Haverinen, maarit.haverinen@perhehoitoliitto.fi, puh. 044 766 3300.