Tarkenna hakua

Tiedote 10.8.2018

Piispanpäivät Kuusistossa

Piispanpäivät Kuusiston piispanlinnan raunioilla on tärkeä osa Kaarinan loppukesää. Vuodesta 2007 järjestetty perinteinen tapahtuma sisältää tuttujen elementtiensä lisäksi taas uusia mausteita. Sunnuntain juhlajumalanpalveluksessa on mukana arkkipiispa Tapio Luoma.

Lauantaina 18.8. ohjelma alkaa opastetulla kulttuurikävelyllä linnanraunioilla klo 13. Kuusiston Taidekartano on avoinna klo 13-19. Kartanossa on esillä Kuvittele parempi tulevaisuus -ryhmänäyttely. Villikahvilasta saa näyttelyn teemaan liittyvää, tuoretta suolaista ja makeaa. Kuvanveistäjä Andrei Baharev opastaa lapsia ja lapsiperheitä kaarnaveneiden tekemisessä klo 15 – 17. 

Lastentapahtuma Datum in Custu järjestetään linnanraunioilla klo 14-17. Nukketeatteri Taiga-Matto pystyttää linnan esipihalle jurttansa, jossa seikkailevat viikingit klo 14 ja 16. Viikinkien lisäksi tapahtumassa esiintyvät akrobatiaryhmä CirqTec ja Kirkonrotat ohjaavat rottajumppaa. Työpajoissa on tarjolla sirkusta ja teatteria. Ykkösryhmän impropajaan voi osallistua klo 14-16 ja vartijantuvassa palvelee MLL Kaarinan yhdistyksen puffetti.

Kuusiston kirkon konsertissa lauantai-iltana kuullaan suomalaisia säveliä. Sopraano Sanna Matinniemen konsertti alkaa klo 18. Matinniemi on palkittu useissa kilpailuissa ja hän on tunnettu Savonlinnan Oopperajuhlien solistina.

Sunnuntaina 19.8. Kaarinan seurakunta järjestää juhlajumalanpalveluksen Kuusiston kirkossa klo 12.30. Arkkipiispa Tapio Luoma saarnaa ja asettaa Henri Kestin kappalaisen virkaan. Kirkkokahvit ja piispanmunkit nautitaan Kanttorilassa.

Kuusiston Taidekartano on auki  klo 13-24 ja sunnuntaina klo klo 13-19. Kartanolla kuullaan nuorten taitajien konsertti klo 15. Konsertissa esiintyy valtakunnallisessa Nuori Kulttuuri -tapahtumassa Kaarinaa edustanut jousiorkesteri Trio Legato ja Kamu-kuoron Melodika.

Huom. lauantain lastentapahtumaan ja sunnuntain Jumalanpalvelukseen järjestetään maksuttomat linja-autokuljetukset. Tarkempi ohjelma ja linja-autokuljetusten aikataulut tapahtuman omilla sivuilla.