Tarkenna hakua

Tiedote 27.4.2018

Kaarinassa suunnitellaan pyöräilyä edistäviä toimenpiteitä

Kaarinan keskusta-alue on muuttumassa vaiheittain lähivuosien aikana.  Suunnitelmissa on myös pyöräilyä edistäviä toimenpiteitä. Yksi näkyvä ja toivottu toimenpide on runkolukittavat pyörätelineet.  

Kaarina-talon kulmalle rakennetaan alkukesästä 2018 runkolukittavat telineet 28 pyörälle yleiseen käyttöön sekä pyöräkatos kaupungin henkilökunnalle Kaarina-talon takapihalle.

Katoksia, pyöräpaikkoja ja yleinen pyöräpumppu


Uudelle Kaarinan torille on tarkoitus asentaa lähivuosina pyöräkatos 24 pyörälle sekä sen yhteyteen yleiseen käyttöön tarkoitettu pyöräpumppu. Virastotalon ja Kivitaskun edustalle on suunniteltu tehtäväksi yhteensä noin 40 pyöräpaikkaa. Pyhän Katariinan tien linja-autopysäkin yhteyteen (vanhan kirjaston kohdalle) on tarkoitus tehdä 24 pyöräpaikkaa ja nykyisen torin alueelle 30 pyöräpaikkaa. Pyörätelineitä asennetaan muiden katurakennustöiden yhteydessä.

Piikkiöön asennetaan kevään 2018 aikana pyöräkatos Rungontien ja Hadvalantien liittymään. Paikalla on tällä hetkellä vanhat pyörätelineet, jotka ovat olleet kovassa käytössä pyörien liityntäpysäköinnissä. Näille pyöräilijöille on siis luvassa selkeää parannusta pyörien pysäköintiin.

Parannuksia myös väyliin


Oskarinkadun ja Lautakunnankadun varteen on suunniteltu yhtenäinen kevyen liikenteen väylä Paraistentieltä Hovirinnantielle asti. Pyhän Katariinan tien eteläpuolelle on ideoitu jalkakäytävästä erotettua pyörätietä, joka toimisi keskustan läpi kulkevana pääpyöräilyreittinä. Uudenmaantien varteen tehdään ELY-keskuksen hankkeena pyöräilyn laatukäytävä Piikkiöstä Turkuun.

Kevyen liikenteen kehitystä seurataan laskennoilla


Kaarinan kaupungin infrapalvelut on tehnyt kevyen liikenteen laskentaa keskustan lähiympäristössä vuosina 2016 ja 2017. Laskennoilla on tarkoitus seurata kevyen liikenteen määrien kehitystä pidemmällä aikavälillä. Laskennoilla saadaan myös tietoa kevyen liikenteen käyttäjämääristä eri väylillä. Samassa yhteydessä on tarkkailtu myös pyöräilykypärän käyttöä: viime vuoden laskentojen perusteella kypärää käytti keskimäärin noin 54 % pyöräilijöistä. Laskentoja on tarkoitus jatkaa vuosittain.

Esimerkkikuva Kaarina-talon kulmalle tulevista runkolukittavista pyörätelineistä.
Esimerkkikuva Kaarina-talon kulmalle tulevista runkolukittavista pyörätelineistä.
Esimerkkikuva julkisesta pyöräpumpusta.
Esimerkkikuva julkisesta pyöräpumpusta.
Esimerkkikuva Piikkiöön rakennettavasta pyöräkatoksesta.
Esimerkkikuva Piikkiöön rakennettavasta pyöräkatoksesta.

Lisätietoja:
Elise Tuomola, toimistoinsinööri
Kaarinan kaupunki, tekniset palvelut/infrasuunnittelu
etunimi.sukunimi@kaarina.fi, p. 050 373 2470 tai 02 588 4860

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.-13.5.2018. Lue lisää pyöräilyviikosta >>