Tarkenna hakua

Tiedote 14.3.2019

Rakentajat kiinnostuivat uusista tonteista yli odotusten

Kaupungin kevään tonttihaussa oli mukana ennätysmäärä eli 70 omakotitonttia. Uudet alueet saivat aikaan myös ennätyshaun: osaan omakotitonteista oli useampi hakija. Kaarinan hyvä maine ja satsaus tonttimarkkinointiin olivat myös varmasti osasyy tonttijahdin takana.

Kaarinan kaupunki Rakenna & Sisusta -messuilla 2019Uusina alueina Kaarinan tonttitarjonnassa olivat Silvolanmetsä ja Kultanummi Auranlaaksossa, Pontela Piikkiön keskustan tuntumassa sekä Pyydysmäki Liedon rajan läheisyydessä. 

- Saimme 33 omakotitonttihakemusta ja tarjouksia kuuteen ammattimaiseen rakentamiseen tarkoitettuun tonttiin, kertoo maankäyttöinsinööri Tanja Hämäläinen tyytyväisenä.

Osa hakemuksista kohdistui samoille tonteille, joten omakotitontin tuleva omistaja selvisi vasta arvonnan kautta. 23 hakijaa saa ostaa tontin ja jäljelle jäävillä hakijoilla on mahdollisuus viikon 11 aikana hakea muita vapaita tontteja siltä alueelta, mihin he olivat hakemuksensa jättäneet. Lisäksi kolme omakotitonttia vuokrataan.

Markkinointiin laitetut eurot ovat olleet tuottoisia. Hämäläisen mukaan tontteja kysellään koko ajan ja helmikuussa päättyneen hakuajan jälkeen on jo tullut lisää hakemuksia. 

- Markkinoimme tänä vuonna tontteja entistä näkyvämmin. Rakenna & Sisusta -messuilla oli paljon kävijöitä ja siellä tontteihin oli mahdollista tutustua asiantuntijoiden avulla tai esimerkiksi virtuaalilaseilla. Tonttikampanja pyöri myös somessa, kertoo Tanja Hämäläinen.

Kaupungille on tullut maanmyyntituloja tänä vuonna 0,4 M€. Aikaisemmista tonteista on tekeillä kauppoja 0,5 M€:lla ja uuden haun myötä on tulossa uusia kauppoja 1,9 M€:n edestä. Näiden lisäksi tonttikauppojen aikana on saatu ja saadaan kadunrakentamismaksuja.

Tontti ja -yhteystiedot löytyvät Kaarinan kotisivuilta osoitteesta www.kaarina.fi/tontit
Tontteja voi katsella myös ilmasta käsin vaikka kotisohvalta.