Tarkenna hakua

Tiedote 8.8.2018

Ikäihmiset saivat oman Kirjastokummin

Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalveluista sekä tapahtumista ja näyttelyistä voi saada henkilökohtaista neuvontaa. Ikäihmisten palvelutori Eerikissä alkaa keskiviikkona 12.9. Kirjastokummin vastaanotto, jolle pääsee joko varaamalla ajan tai poikkeamalla paikan päällä. Kirjastokummi opastaa ikäihmisiä niin kirjaston kuin kulttuurin asioissa.

Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut aloittavat Kirjastokummi-toiminnanKuka voi tulla Kirjastokummin vastaanotolle?

Kirjastokummina toimii kirjastonhoitaja-suunnittelija Sari Saarela. Sarin luo voivat tulla kaikki ikäihmiset, jotka kaipaavat tietoa kirjaston palveluista tai kulttuuritapahtumista.

Koska Kirjastokummin voi tavata?

Syksyllä Kirjastokummi on tavattavissa keskiviikkoisin 12.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11. ja 12.12. kello 9.30-11.30 ja 12.30-14.

Toiminta jatkuu vuoden 2019 loppuun asti.

Varaa aika: Mirja Tengström puh. 050 373 2696 tai mirja.tengstrom(at)kaarina.fi
Puhelinvarauksia voi tehdä palvelutorin aukioloaikoina ma-to klo 9-14.

Voit myös poiketa paikalle ja kurkata, onko Kirjastokummi vapaana.

Missä Kirjastokummin vastaanotto on?

Kirjastokummin voit tavata ikäihmisten palvelutori Eerikissä. Eerikki löytyy Kaarinan keskustasta osoitteesta Puntarikatu 2, apteekkia vinosti vastapäätä.

Mitä Kirjastokummilta voi kysyä:

  • Kaarinan kirjastojen ikääntyville tarkoitetuista palveluista tai yleensä kirjaston palveluista
  • Vaski-kirjastojen palveluista
  • Celia-kirjaston palveluista. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi.
  • Kaarinan ja lähiympäristön kulttuuritapahtumista ja näyttelyistä. Katsotaan yhdessä vaikka miten teatteri- tai konserttilippuja varataan verkossa.

Kirjastokummi voi myös tehdä uuden kirjastokortin, näyttää miten verkkokirjastossa toimitaan tai antaa lukuvinkkejä. Tai jos haluat tulla tutustumaan uuteen pääkirjastoon ja Kaarina-taloon, senkin voit sopia samalla käynnillä. Kirjastokummi ei opasta esimerkiksi internetin tai sähköpostin käytössä.

Kirjastokummi on Aluehallintoviraston rahoittama hanke

Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut haki ja sai hankkeeseen Kirjastokummin kanssa kulttuurin lähteille 8000 euroa. Hankkeen puitteissa järjestetään Kirjastokummi-toiminnan lisäksi neljä erityisesti ikääntyneille tarkoitettua kulttuuritilaisuutta. Ensimmäinen on joululaulutilaisuus ikäihmisten palvelutori Eerikissä joulukuussa 2018. Kolme seuraavaa tilaisuutta järjestetään vuoden 2019 aikana.

Hankkeeseen kuuluvat myös lukuhetket, joita jo järjestetään senioreiden perhehoitokylä Säteessä. Tulevaisuudessa lukuhetkiä pidetään myös muissa kaupungin vanhuspalvelulaitoksissa.

Lisätietoja:

Kirjastonhoitaja-suunnittelija
Saarela Sari
050 314 5354