Tarkenna hakua

Tiedote 12.9.2018

Ikäihmisten Kirjastokummi aloitti Eerikissä

Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalveluista sekä tapahtumista ja näyttelyistä voi saada henkilökohtaista neuvontaa. Ikäihmisten palvelutori Eerikissä alkoi keskiviikkona 12.9. Kirjastokummin vastaanotto, jolle pääsee joko varaamalla ajan tai poikkeamalla paikan päällä. Kirjastokummi opastaa ikäihmisiä niin kirjaston kuin kulttuurin asioissa.

Kirjastokummi Ikäihmisten palvelutori Eerikissä. Kuvassa vas. Sari Saarela ja oik. Anneli Lindström.Kirjastoa, kulttuuria ja keskustelua

Kirjastokummina toimii kirjastonhoitaja-suunnittelija Sari Saarela. Sarin luo voivat tulla kaikki ikäihmiset, jotka kaipaavat tietoa kirjaston palveluista tai kulttuuritapahtumista.

Ensimmäisenä asiakkaana vieraili Eerikissä vapaaehtoistyötäkin tekevä Anneli Lindström.

- Kylläpäs sainkin paljon uutta tietoa, Anneli kiittää.

Sari kertoi tapaamisessa kirjaston ikäihmisille suunnatuista palveluista, kuten Kotikirjasto Hopeaketusta ja Celia-kirjastosta. 

Kotikirjasto Hopeaketun palveluihin kuuluvat kotona asuvien asiakkaiden henkilökohtaisen palvelun lisäksi siirtokokoelmat erilaisiin laitoksiin. Celia-kirjastoa voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi.

- Kirjastokummin vastaanotolla voi rekisteröityä Celia-kirjaston asiakkaaksi, tutustua Vaski-kirjastojen verkkopalveluihin tai vaikka tutkia, miten teatterilippu varataan netin kautta, Sari vinkkaa.

Varaa aika tai poikkea paikalle

Syksyllä Kirjastokummi on tavattavissa keskiviikkoisin 12.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11. ja 12.12. kello 9.30-11.30 ja 12.30-14. Toiminta jatkuu vuoden 2019 loppuun asti.

Kirjastokummin voit tavata ikäihmisten palvelutori Eerikissä. Eerikki löytyy Kaarinan keskustasta osoitteesta Puntarikatu 2, apteekkia vinosti vastapäätä.

Varaa aika: Mirja Tengström puh. 050 373 2696 tai mirja.tengstrom(at)kaarina.fi
Puhelinvarauksia voi tehdä palvelutorin aukioloaikoina ma-to klo 9-14.

Voit myös poiketa paikalle ja kurkata, onko Kirjastokummi vapaana.

Lue lisää Kirjastokummista >>