Tarkenna hakua

Tiedote 2.4.2019

Jukka-Pekka Palviainen nappasi Kirjava Kettu -palkinnon

Kirjava Kettu -palkinnon voittajaa juhlittiin keskiviikkona 24.4. klo 18 Kaarina-talossa. Tänä vuonna palkinnon nappasi Jukka-Pekka Palviaisen nuortenkirja Virityksiä.

Jukka-Pekka Palviainen

"Paras kirja forever!" "Jännittävä tarina." "Kirja oli hyvä ja jaksoi lukea loppuun." "Kirja oli super hyvä."  "Se on kiva ja sopivan jännittävä kirja!” Näin vuolaasti kehuivat nuoret lukijat Palviaisen voittajakirjaa. Äänestykseen osallistui tänä vuonna yli 120 lasta ja nuorta, minkä lisäksi 15 koululaisen raati luki kaikki ehdolla olleet kirjat ja valitsi suosikkinsa.

Raumalaislähtöinen Jukka-Pekka Palviainen saapui vastaanottamaan palkintoaan ja tapaamaan lukijoitaan Kaarina-talossa järjestettyyn Kirjava Kettu-juhlaan. Juhlassa koululaisraati pääsi haastattelemaan kirjailijaa ja tämän lisäksi illan aikana oli yllätysohjelmaa ja tarjoilua.

Kirjava Kettu -juhlat Kaarina-salissa 24.4.2019

Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä palkinto lounaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle. Kaarinalaiset lapset ja nuoret valitsevat palkinnon voittajan äänestyksessä, joka järjestetään kirjastossa ja kouluissa. Lukijaäänestyksen voittanut kirjailija saa Kirjava Kettu -patsaan ja hänet kutsutaan palkintojuhlaan tapaamaan lukijoitaan. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirja-palkintoja.

Kirjava Kettu -palkinnon tavoitteena on tehdä paikallisia lasten- ja nuortenkirjailijoita tunnetuiksi. Aikaisempia
palkittuja ovat: 2008 Merja ja Marvi Jalo, 2009 Kari Levola, 2010 Eppu Nuotio, 2012 Kirsti Ellilä, 2014 Magdalena Hai ja 2016 Roope Lipasti.

Kirjavan Ketun kotisivut