Tarkenna hakua

Tiedote 11.12.2018

Kulttuurin ja kirjastojen tapahtumakevät on julkistettu

Kaarinassa ja erityisesti alkuvuodesta 2018 avatussa Kaarina-talossa tapahtuu tulevana keväänä paljon. Ohjelmassa on konsertteja, kirjailijavierailuita, lastentapahtumia, teemallisia yhteislauluiltapäiviä, mindfulness-hetkiä ja upouusi Runo-Kaarina-festivaali. Kaikkiin Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalveluiden järjestämiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

some-kuva_Tapahtumakevät.jpg

[Tapahtumalistaus tiedotteen lopussa.]

Kevään tapahtumaesite nyt myös sähköisenä versiona >>

Ilmaiskonsertteja ja kirjastokeikkoja

Kaarina-talon konsertit -sarjassa järjestetään ilmaiskonsertti kerran kuukaudessa, ja esiintyjiksi saapuvat muun muassa Pikku kakkosestakin tuttu lastenmusiikkiduo Höpinätötterö, linnanjuhlien jatkoilla vastikään nähty Kalevauva.fi sekä kotimaisen jazzin kärkinimiin lukeutuva vibrafonisti Panu Savolainen. Poikkitaiteellisia kohtaamisia edustaa esimerkiksi Minna Canthin päivän konsertti, jossa laulaja-lauluntekijä LauNau eli Laura Naukkarinen ja kitaristi Topias Tiheäsalo loihtivat live-musiikin Anna-Liisa-mykkäelokuvaan (1922) ja huhtikuinen konsertti, jossa tarinankertoja Anna-Maria Toivonen esittää kuuluisan Elinan surma -runon.

Kirjastokeikat-sarja puolestaan antaa kenelle tahansa entiselle tai nykyiselle kaarinalaiselle mahdollisuuden esiintyä jossakin Kaarinan kirjastoista – pääkirjastossa, Piikkiössä tai Littoisissa − vaikkapa jongleeraten tai kitaraa soittaen. Tarkoituksena on tavoittaa erityisesti nuoria paikallisia esittävän taiteen harrastajia, mutta minkäänlaista ikärajaa ei keikoille ole asetettu. Haku keikoille alkaa nyt ja päättyy 1.2.2019, minkä jälkeen esiintyjät valitaan ja kirjastokeikkojen ohjelma julkistetaan. Kirjastokeikoista maksetaan palkkio.

Konserttien ohella Kaarina-talossa järjestetään myös teemallisia yhteislauluiltapäiviä: maaliskuussa lauletaan ikivihreitä, ja mukaan tulevia lauluja saa äänestää netissä ja Kaarina-talolla alkuvuodesta. Toukokuussa ohjelmassa on koko perheen yhteislauluiltapäivä, jonka teemana ovat koululaulut seitsemältä vuosikymmeneltä, 1950-luvulta 2010-luvulle. Mukana on pieniä eri vuosikymmenten koululaisten haastatteluja sekä koululauluun kiinteästi liittyviä soittimia, kuten urkuharmoni, ukulele ja tietenkin nokkahuilu.


Kulttuuritori ja uusi runofestivaali

Tammikuun 19. päivänä Kaarina-talossa järjestetään kulttuuri- ja harrastetori, jossa seudun toimijat esittelevät tarjoamiaan harrastusmahdollisuuksia. Mukana ovat muun muassa musiikkiopisto Arkipelag, Kaarina- ja Piikkiö-Seurat, Kaarinan kuvaajat, Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaarinan yhdistys ja Kaarinan taideyhdistys. Päivän ohjelmassa on satutunti, kirjavinkkausta ja toimijoiden esittelyä.

Alkukevään kohokohta on 8.–10.2. järjestettävä Runo-Kaarina-festivaali, poikkitaiteellinen runoviikonloppu, jonka ohjelmassa on muun muassa luentoja, matalan kynnyksen työpajoja, paneelikeskusteluita, runoesityksiä planetaariossa, konsertteja ja runoklubeja. Yhteistyötahoja ovat Turun Kirjan Talo, Tuorlan planetaario, Turun lausuntakerho, Kaarinan seurakunta ja Piikkiön Ihan vaan pubi. Runo-Kaarina-festivaalin ohjelma julkistetaan ja some-kanavat avataan joulukuussa 2018.


Kirjailijavierailuita, satuhetkiä, mindfulnessia ja neuvontaa

Kirjastossa järjestetään kevään mittaan useita kirjailijavierailuita. Esiintymään ja haastateltaviksi saapuvat kulttuurihyvinvoinnin yliopettaja Liisa-Maija Lilja-Viherlampi, kirjailija ja muusikko Kauko Röyhkä, romaanikirjailija Katja Kallio, historioitsija ja tietokirjailija Teemu Keskisarja sekä lukuneuvoja Marika Helovuo.

Kirjaston viikoittaisia, kaikille avoimia tapahtumia ovat muun muassa Suomen kielen keskustelukerhon kokoontumiset, mindfulness-hetket sekä novelleja ja käsitöitä yhdistelevät Novellikoukku-kokoontumiset Piikkiössä. Jatkuvaa toimintaa edustavat myös pääkirjaston, Piikkiön ja Littoisten lukupiirit, lukulähetti-infot, joissa annetaan tietoa ikäihmisten lukulähetiksi ryhtymisestä sekä kirjastokummin vastaanotot, joissa tarjotaan ikäihmisille neuvontaa kirjasto- ja kulttuuriasioihin liittyen. Helmikuussa, huhtikuussa ja toukokuussa järjestetään teemallisia korttipajoja kaikissa Kaarinan kirjastoissa.

Kirjaston lasten ja nuorten osastolla järjestetään satu- ja elokuvahetkiä ja loppukeväästä jaetaan perinteinen Kirjava kettu -kirjallisuuspalkinto, vuonna 2018 julkaisseelle varsinaissuomalaiselle tai satakuntalaiselle kirjailijalle myönnettävä tunnustus, jonka saajan valitsevat kaarinalaiset lapset ja nuoret. Lisäksi lasten ja nuorten osastolla järjestetään huippusuosion edeltävällä kerralla saavuttanut Pehmojen yö 11.–12.1. ja paljon innostuneita harrastajia aiemmin yhteen koonnut Harry Potter -päivä torstaina 7.2.


TAPAHTUMAKEVÄT 2019

Kaarina-talon konsertit & kirjastokeikat

To 31.1. klo 18, Kaarina-sali, Kaarina-talo | Höpinätötterö
Kaarina-talossa kuullaan vuonna 2019 monenlaisia konsertteja. Sarja avataan tammikuun lopussa koko perheen konsertilla, kun lastenmusiikkiduo Höpinätötterö saapuu Kaarina-saliin! Höpinätötterön vinksahtaneen hupaisassa show’ssa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät ja Nestori-mato. Orkesterin muodostavat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (kontrabasso & laulu). Duon esikoisalbumi Höpsistä pussiin julkaistiin alkuvuodesta 2017, ja se oli Emma-ehdokkaana vuoden lastenmusiikkialbumiksi. Voit bongata Höpinätötterön myös Pikku kakkosesta!

Pe 1.3. klo 19, Kaarina-talon aula | Kalevauva.fi Kalevalan päivän jälkimainingeissa
Kalevalan päivän jälkeisenä päivänä Kaarina-talon konserttisarjassa nähdään Kalevauva.fi, huippusuosion saavuttanut kansanmusiikkivaikutteinen duo, joka nostaa esille tiukkaakin tiukempia pohdintoja arjesta, jonka keskellä elämme. Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Kaksikko soittaa keikkansa pääkirjaston lukulaiturilta, ja yleisöllä on hyvin tilaa levittyä Kaarina-talon aulaan kuuntelemaan.

Ti 19.3. klo 19 Kaarina-sali, Kaarina-talo | Anna-Liisa (1922) | LauNau & Topias Tiheäsalo
Minna Canthin päivän konsertissa kirjailijan näytelmään perustuva Anna-Liisa-mykkäelokuva (1922) saa säestyksekseen aivan uuden musiikin. Laulaja-lauluntekijänä, säveltäjänä ja tuottajana tunnettu LauNau eli Laura Naukkarinen ja turkulaiskitaristi, useissa monitaiteisissa produktioissa kunnostautunut kokeellisen musiikin lähettiläs Topias Tiheäsalo loihtivat mykkäelokuvan taustalle äänimaiseman, joka taatusti värisyttää kuulijaa – oli traaginen elokuva sitten aiemmin tuttu tai ei.

To 11.4. klo 19, Kaarina-talo | kansanmuusikko ja tarinankertoja Anna-Maria Toivonen
Huhtikuussa Kaarina-talon konserttisarjassa yhdistyvät kalevalainen laulu ja tarinankerronta. Anna-Maria Toivonen on tutkinut ja esittänyt keskiaikaisperäistä Elinan surma -runoa jo kahdeksantoista vuotta, ja esitys onkin väkevöitynyt syväksi tulkinnaksi, joka tempaa kuulijansa mukaan. Tarinan hurjasta luonteesta johtuen suosittelemme esitystä aikuisille. Konsertin kesto on n. 45 minuuttia.

To 23.5. klo 19 Kaarina-sali, Kaarina-talo | Panu Savolaine
Toukokuussa Kaarina-talon konserttisarja tuo kuultavaksi yhden tämän hetken kiinnostavimmista suomalaisista jazznimistä: vibrafonisti Panu Savolainen (s. 1990) valittiin jo vuonna 2010 Pori Jazzin Vuoden artistiksi, ja hän on vuosien varrella kerännyt niin kotimaista kuin kansainvälistäkin huomiota soolokeikoillaan ja esimerkiksi palkitun HERD-trionsa kanssa. Säveltäjä-muusikko Savolainen tunnetaan paitsi omasta tuotannostaan myös muutoinkin monipuolisesta ohjelmistostaan, esimerkiksi Toivo Kärjen sävellysten levyttämisestä.


Kirjastokeikat
To 28.3. klo 18 Kaarinan pääkirjasto, Kaarina-talo
To 25.4. klo 18 Piikkiön kirjasto
To 16.5. klo 18 Littoisten kirjasto

Kirjastokeikkoja kuullaan maaliskuusta lähtien kerran kuukaudessa jossakin Kaarinan kirjastoista. Kirjastokeikalle voi hakea mukaan kuka tahansa nykyinen tai entinen kaarinalainen, jolla on jotakin esitettävää; voit tehdä taikatemppuja, soittaa kitaraa, jongleerata tai vaikkapa lukea runoja. Hakemuksen ja lisätietoja löydät osoitteesta bit.ly/kirjastokeikat. Kirjastokeikoista maksetaan palkkio. Haku keikoille alkaa nyt ja päättyy 1.2.2019, minkä jälkeen esiintyjät valitaan ja kirjastokeikkojen ohjelma julkistetaan. Kirjastokeikoista maksetaan palkkio.

Juhlat, messut ja festarit


Kulttuuri- ja harrastetori
La 19.1. klo 10–15 Kaarina-talo

Kulttuuri- ja harrastetori kokoaa yhteen kaarinalaisia kulttuurin ja harrastusten parissa toimivia tahoja. Tule keräämään vinkkejä uusiin harrastuksiin, kuulemaan erilaisista tapahtumista ja tutustumaan seudun toimintaan! Tapahtumassa on myös esityksiä ja lastenohjelmaa, muun muassa satutunti ja kirjavinkkausta.

Piikkiön kirjaston ja palvelupisteen juhla
To 24.1. klo 17 Piikkiön kirjasto

Piikkiön kirjaston täyttää tammikuisena torstai-iltana monipuolinen ohjelma: kirjailijavieras Roope Lipasti, tietokilpailu, kirjastosuunnistus, kaupunginjohtaja Harri Virran juhlapuhe, lastenohjelmaa ja tietenkin kakkukahvit! Lämpimästi tervetuloa juhlimaan Piikkiön kirjastoa ja 10-vuotiasta palvelupistettä!

Runo-Kaarina-festivaali
POIKKITAITEELLINEN RUNOVIIKONLOPPU PE 8.2. – SU 10.2.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Runo-Kaarina-viikonloppu tuo Kaarinaan poikkitaiteellisen kattauksen mielenkiintoista ohjelmaa: esityksiä, keskusteluita, luentoja, työpajoja lapsille ja aikuisille, konsertteja, runo-ohjelmaa planetaariossa, avolavoja, iltaklubeja ja runokirjamyyjäiset. Kaikkiin festivaalin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tule mukaan! Runo-Kaarina-festivaalin ohjelmaan ja esiintyjiin voi tutustua loppuvuodesta 2018 alkaen osoitteessa www.runokaarina.fi sekä Runo-Kaarinan omissa some-kanavissa. Mukana festivaalin järjestelyissä mm. Kirjan Talo, Runoviikko ry, Kaarinan seurakunta, Turun lausuntakerho, Tuorlan planetaario ja Ihan vaan pubi.

Tietokirjakarnevaali
Ti 26.3. klo 13 Kaarinan pääkirjaston tieto-osasto, Kaarina-talo

Tietokirjakarnevaali esittelee pääkirjaston 2. kerroksen sisältöjä sekä kokous- ja harrastetiloja. Puheenvuoro annetaan kirjailijoille ja muille tietokirjallisuuden tuottajille. Mukana menossa ovat mm. Tuorlan tiedekeskus ja Siirtolaisuusinstituutti. Luvassa on esitelmiä, kirjavinkkauksia ja musiikkiesityksiä. Tervetuloa mukaan!

Kansainvälinen tanssin päivä
Ma 29.4. Kaarina-talo

Kansainvälisenä tanssin päivänä Kaarina-talossa tutustutaan erilaisiin tansseihin. Työpajoja on niin lapsille kuin aikuisillekin! Päivän aikataulu ja sisältö tarkentuvat alkukeväästä, ja niihin voi tutustua Kaarinan kaupungin nettisivuilla ja some-kanavissa.

Teemalliset yhteislauluiltapäivät & kulttuurikävelyt

Yhteislauluiltapäivät
La 23.3. klo 13 Kaarina-sali, Kaarina-talo | Ikivihreitä

Maaliskuussa Kaarina-salissa lauletaan ikivihreitä yhdessä. Äänestä suosikkikappaleesi ohjelmistoon ja tule mukaan laulamaan! Äänestää voi Kaarinan kaupungin nettisivuilla ja Kaarina-talon aulassa alkuvuonna.
La 4.5. klo 15 Kaarina-sali, Kaarina-talo | Koululauluja seitsemältä vuosikymmeneltä
Toukokuun alussa Kaarina-salissa lauletaan koululauluja seitsemältä vuosikymmeneltä, 50-luvulta tähän päivään. Säestysinstrumentit on valittu vuosikymmenten mukaan: urkuharmonin nostalginen äänimaisema, nokkahuilun sulosävelet ja nykysuosikki ukulelen soinnut tahdittavat iltapäivää.

Kulttuurikävelyt
La 25.5. klo 13−14.30 Littoinen

Kaarinan Oppaiden vetämällä kulttuurikävelyllä tutustutaan Littoisten maisemiin uudesta näkökulmasta. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätietoa kulttuurikävelystä voi lukea Kaarinan kaupungin nettisivuilta, some-kanavista ja Kaarina tiedottaa -lehdestä. Kierroksen kesto on noin 1,5 h ja lähtöpaikkana Littoisten monitoimitalo, Tallakatu 2. Littoisten kulttuurikävely on vuoden ensimmäinen; kulttuurikävelyt jatkuvat kesällä.

Kirjalliset illat

Ke 23.1. klo 17.30−19.00 Kaarina-sali, Kaarina-talo
Liisa-Maria Lilja-Viherlampi kertoo siitä, miten musiikki vaikuttaa hyvinvointiin

Turun AMK:n kulttuurihyvinvoinnin yliopettaja Liisa-Maria Lilja-Viherlampi kertoo musiikin vaikutuksista hyvinvointiin. Tilaisuus aloittaa Kirjalliset illat -tapahtumasarjan.

Pe 8.2. klo 17.30−19.00 Kaarina-talo, Kauko Röyhkä kertoo rocklyriikastaan
Kirjailija, muusikko ja lauluntekijä Kauko Röyhkä kertoo rocklyriikastaan ja laulujensa taustoista. Tilaisuus on osa Kirjalliset illat -tapahtumasarjaa ja Runo-Kaarina-festivaalin avausilta.

Ke 20.3. klo 17.30−19 Kaarina-talo, Katja Kallio kertoo kirjoistaa
Romaanikirjailija Katja Kallio kertoo kirjoistaan ja niiden synnystä. Romaanien lisäksi Kallio on tehnyt elokuvakäsikirjoituksia, esim. Kuutamolla ja Sooloilua, sekä kirjoittanut elokuvakolumneja Image-lehteen.

Ti 23.4. klo 17.30−19.00 Kaarina-talo, Teemu Keskisarja kertoo elämäkertateoksistaan
Historioitsija ja tietokirjailija Teemu Keskisarja kertoo elämäkertateoksistaan ja niiden synnystä. Tilaisuus on osa Kirjalliset illat -tapahtumasarjaa.

Ke 15.5. klo 17.30−19 Kaarina-talo, Marika Helovuo: Kaunon helmet 2018
Helovuo luonnehtii lukuneuvontaa: ”Lukuneuvoja on lukemiseen intohimoisesti suhtautuva henkilö, joka levittää lukemisen ilosanomaa myös työssään. Lukuneuvoja ei halua pilata lukemisen iloa juonipaljastuksilla ja välttää muutenkin teosten liiallista analysointia. Lukeminen on elämys, joka on koettava itse!”

Luento


Ti 7.5. klo 18−19 Kaarina-talo, ILKKA VAURA: Revontulten maa – Enontekiö
Ilkka Vaura kertoo Enontekiöstä ennen ja nyt sekä paikallisista saamelaissuvuista. Luento liittyy toukokuussa Kaarina-talossa järjestettävään valokuvanäyttelyyn. Näyttelyssä on esillä Yrjö Kokon 1940- ja 1950-luvuilla Enontekiön saamelaislapsista ottamia valokuvia. Luento on jatkoa Ilkka Vauran lokakuussa 2018 pitämälle Yrjö Kokko -luennolle.

Kirjaston lasten & nuorten osaston tapahtumat

PEHMOJEN YÖ
Pe 11.1. – la 12.1. Kaarinan pääkirjaston lastenosasto, Kaarina-talo
Kaarinan pääkirjastossa vietetään tammikuun alkupuolella pehmojen yötä. Perjantai-iltana lapset voivat tuoda kirjastoon pehmolelun, joka ei ole aiemmin ollut yksin yökylässä. Pehmolelut noudetaan takaisin kotiin lauantaiaamupäivällä, jolloin lapsi saa mukaansa myös raportin siitä, mitä kaikkea jännittävää oma pehmo on puuhannut kavereidensa kanssa kirjaston valojen sammuttua!

PEHMOJEN AAMUN SATUHETKI + SAGOSTUND
La 12.1. klo 10.30 ja 11 Kaarinan pääkirjaston lastenosasto
Pehmojen yön jälkeen on satuhetki johon voi osallistua yhdessä pehmon kanssa. Suomenkielinen satuhetki klo 10.30 ja ruotsinkielinen klo 11.

HARRY POTTER -PÄIVÄ
To 7.2. Kaarina-talo
Harry Potter -päivä tuo yhteen rakastetun kirjasarjan ystävät ja paljon jännittävää ohjelmaa – eikä ainoastaan Kaarina-talossa, vaan lukuisissa paikoissa ympäri maailmaa! Kaarinan Potter-ohjelma tarkentuu alkuvuodesta, ja siihen voi tutustua kaupungin nettisivuilla ja some-kanavissa.

KIRJAVA KETTU -KIRJALLISUUSPALKINTO
Äänestysaika 11.2.–31.3.
Kirjava kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä kirjallisuuspalkinto varsinaissuomalaiselle tai satakuntalaiselle kirjailijalle, joka on julkaissut lasten tai nuortenkirjan vuonna 2018. Palkinnon saajan valitsevat kaarinalaiset lapset ja nuoret. Ohjeet Kirjava kettu -äänestykseen osallistumisesta löydät kirjastosta ja kirjaston nettisivuilta helmikuussa. Lukijaäänestyksen voittanut kirjailija kutsutaan palkintojuhlaan tapaamaan lukijoitaan. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.


Satuhetket & sagostunder

Satuhetkinä lapset kokoontuvat satuhuoneeseen kuuntelemaan satuja. Satuhetki kestää puolisen tuntia. Satuhetkiä järjestetään suomeksi ja ruotsiksi.

Ke 13.2. klo 10 & 18 pääkirjasto ja klo 10 Piikkiön kirjasto,
to 14.2. klo 9.30 & 10 Littoisten kirjasto: Ystävyyttä ilmassa
Ke 20.3. Kaarinan pääkirjasto klo 10 & 18, Piikkiön kirjasto klo 10: Kettu lukee tunteista
Ke 17.4. Kaarinan pääkirjasto klo 10 & 18, Piikkiön kirjasto klo 10: Yks, kaks, kolme
Ke 22.5. Kaarinan pääkirjasto klo 10 & 18, Piikkiön kirjasto klo 10: Ötököiden tahdissa

När det är sagostund samlas barnen i sagorummet i S:t Karins huvudbibliotek. Sagostunden tar ungefär en halv timme. Sagostunder ordnas både på svenska och finska.
Ti 12.2. kl. 18 S:t Karins huvudbibliotek, Kaarina-talo: Bästa vänner
Ti 19.3. kl. 18 S:t Karins huvudbibliotek, Kaarina-talo: Räven läser om känslor
Ti 16.4. kl. 18 S:t Karins huvudbibliotek, Kaarina-talo: Ett, två, tre
Ti 21.5. kl. 18 S:t Karins huvudbibliotek, Kaarina-talo: I takt


Elokuvahetket
Elokuvahetkinä lapset kokoontuvat Kaarinan pääkirjaston tai Piikkiön kirjaston satuhuoneeseen seuraamaan kullekin kerralle valittua lastenelokuvaa.
30.1. klo 10 Rexin kaverit
6.3. klo 10 Sammakko ja tunteet
3.4. klo 10 Professori keksii
8.5. klo 10 Vauhdissa mukana

Viikoittaiset & kuukausittaiset tapahtumat ja kokoontumiset

Suomen kielen keskustelukerho
Suomen kielen keskustelukerho jatkaa toimintaansa Oxana Tarasyukin johdolla. Keskustelukerho kokoontuu tiistaisin klo 18−19 Kaarina-talossa pääkirjaston 2. kerroksessa Genius locin, talon hengen alla. Keskustelukerhossa voit harjoitella puhumista rennossa seurassa ja tavata uusia ihmisiä. Mukana toiminnassa ovat MLL ja SPR. Kokoontumiset keväällä 2019: 8.1., 15.1., 22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 19.2., 26.2., 5.3., 12.3., 19.3., 26.3., 2.4., 9.4., 16.4., 23.4., 7.5., 14.5., 21.5., ja 28.5.

Ruotsin kielen keskustelukerho
Onko ruotsin kielen taitosi päässyt ruostumaan? Ruotsin kielen keskustelukerho kokoontuu rennon rupattelun merkeissä Piikkiön kirjastossa kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Tule mukaan keskustelemaan! Kokoontumiset keväällä 2019: 9.1., 6.2., 6.3., 3.4., 8.5.

Lukulähetti-infot
Kaarinan kaupunki hakee vapaaehtoisia lukulähettejä, jotka käyvät lukemassa ääneen ikäihmisille. Lukulähettinä toimiminen on helppo tapa ilahduttaa ikäihmisiä, jotka eivät välttämättä pysty itse lukemaan. Infoissa kerrotaan tarkemmin toiminnasta ja mukana olevista lukupaikoista sekä annetaan esimerkkejä luettavista aineistoista. Infotilaisuus on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lukulähettitoiminnasta, eikä tilaisuudessa käyminen sido toimintaan. Tervetuloa mukaan! Infotilaisuudet keväällä 2019 klo 17.30−19.00: 15.1., 12.2., 14.3., 17.4. ja 16.5.


Mindfulness-hetket
Mindfulness-hetket jatkuvat Marja-Leena Salkon ohjauksessa. Puolen tunnin rauhoittavaan ja rentouttavaan mindfulness-hetkeen voit piipahtaa vaikka lounastauolla. Mindfulness voi olla avuksi masennuksen, ahdistuksen, stressin ja kivun lievittämisessä. Harjoituksissa keskitytään juuri tähän hetkeen, sen kokemiseen ja hyväksymiseen. Mindfulness-hetket keväällä 2019 Kaarina-talon kokoustila Piikkiönlahdessa keskiviikkoisin klo 12: 9.1., 16.1., 23.1., 30.1., 6.2., 13.2., 20.2., 27.2., 6.3., 13.3., 20.3., 27.3., 10.4., 17.4., 24.4., 8.5., 15.5. ja 22.5.

Kirjastokummi
Ikäihmisten palvelutori Eerikissä jatkuu keväällä 2019 Kirjastokummin vastaanotto, jolle pääsee joko varaamalla ajan tai poikkeamalla paikan päällä. Kirjastokummi neuvoo ikäihmisiä Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalveluasioissa sekä vinkkaa tapahtumista ja näyttelyistä. Voit saada esimerkiksi henkilökohtaista lukuneuvontaa. Kirjastokummi on paikalla klo 9.30−11.30 ja 12.30−14 keskiviikkoina 9.1., 13.2., 6.3., 3.4. ja 8.5.

Novellikoukku
Tule lukemaan ja kuuntelemaan novelleja sekä tekemään käsitöitä maanantaisin klo 12 Piikkiön kirjastoon. Ota oma käsityö mukaan. Novellikoukku on kirjaston asiakkaiden järjestämä tapahtuma. Uudet koukkuajat ovat lämpimästi tervetulleita! Novellikoukkukokoontumisia järjestetään keväällä 2019 maanantaisin 7.1., 14.1., 21.1., 28.1., 4.2., 11.2., 18.2., 25.2., 4.3., 11.3., 18.3., 25.3., 1.4., 8.4., 15.4., 29.4., 6.5., 13.5., 20.5. ja 27.5.


LUKUPIIRIT

Lukupiireissä keskustellaan kirjoista eli ihmisistä ja tapahtumista sanojen takana. Pääkirjastossa keskustelua ohjaa Maija Söderblom, Piikkiössä Satu Loijas ja Littoisissa Merja Hyppönen. Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, tervetuloa mukaan!

Pääkirjaston lukupiiri
To 10.1. klo 17 Koti-ikävä ja muita latvialaisia novelleja
To 7.2. klo 17 Anna Zigure: Latvian taivas ja maa
To 7.3. klo 17 Puiset silmät ja muita liettualaisia novelleja
To 4.4. klo 17 Czeslaw Milosz: Issan laakso
To 2.5. klo 17 Tadeusz Konwicki: Isoäitini tarina

Piikkiön lukupiiri
Ti 22.1. klo 13 ja 17.30 Evie Wyld: Kaikki laulavat linnut
Ti 19.2. klo 13 ja 17.30
Ti 19.3. klo 13 ja 17.30
Ti 16.4. klo 13 ja 17.30

Littoisten lukupiiri
Ma 28.1. klo 18 Mila Teräs: Harmaat enkelit
Ma 25.2. klo 18 Katja Kettu: Fintiaanien mailla
Ma 25.3. klo 18 M.L. Stedman: Valo valtameren yllä
Ma 15.4. klo 18 Morten A. Strøksnes: Merikirja


Korttipajat
Tee itse tunnelmalliset kortit! Korttipaja on kaikenikäisille avoin, maksuton kerho, joka tarjoaa ideoita askarteluun. Kirjasto tarjoaa perusmateriaalit. Ota kuitenkin omat sakset mukaan! Korttipajat kokoontuvat klo 16−18.30, ja mukaan voi tulla kesken pajan, mikäli ei pääse heti klo 16.

Keväällä 2019 korttipaja kiertää seuraavasti:
Ma 4.2. Ystävänpäiväteema Kaarinan pääkirjastossa
Ke 3.4. Pääsiäisteema Piikkiön kirjastossa
Ma 6.5. Onnittelukortit Littoisten kirjastossa