Tarkenna hakua

Tiedote 9.9.2019

Etsintäkuulutus: Lukutaitoinen lähetti saa paikan

Lukulähetti on kirjaston vapaaehtoinen, joka käy lukemassa ääneen ikäihmisille vaikkapa palvelutaloissa. Lukulähetti tuo kirjaston palvelut niiden ihmisten luo, jotka eivät enää itse pysty tulemaan kirjastoon ja piristystä päivään: kohtaamisen lukemisen ohessa. Etsimme uusia lukulähettejä mukaan palkitsevaan toi-mintaan.

Lukulähetti-info

Lukulähettinä toimiminen on helppo tapa auttaa ikäihmisiä, jotka eivät itse pysty lukemaan. Lukulähettitoiminta edistää yhdenvertaisuutta, lukemiskulttuuria ja aktiivista kansalaisuutta. Vastaavaa toimintaa on kokeiltu useissa muissa kunnissa ja kaupungeissa. Kaarinassa ensimmäiset lukulähetit aloittivat syksyllä 2018:

- Tällä hetkellä meillä on kahdeksan jo lukemassa käynyttä lukulähettiä ja 13 halukasta on ilmoittautunut mukaan, kirjastonhoitaja-suunnittelija Sari Saarela summaa.

Lukulähetti antaa ja saa iloa

Eläkkeelle jäätyään vapaaehtoistyöstä haaveillut Marja Pesonen on yksi Kaarinan lukuläheteistä:

- Tämä juttu kolahti heti. Näin aikoinaan, miten paljon äitini nautti äänikirjoista ja ymmärsin, että etenkin ikäihmiselle lukuelämys on syvempi silloin, kun luetaan ääneen. Se on todella hyvä tunne, kun voi tuoda laitoksessa asuvalle elämyksiä ja vaihtelua arkirutiineihin, Pesonen iloitsee.

Toimintaa arvostavat myös itse asiakkaat. Kaarinakodin asukas Anja odottaa innolla lukulähetin saapumista:

- Lukuläheteillä on mielenkiintoisia aiheita ja olen oppinut paljon uutta. Lisäksi on mukavaa, kun juttu jatkuu siitä, mihin viimeksi on jääty. Toiminta tuo vaihtelua päiviin, mutta on samalla turvallista, koska lukija pysyy tuttuna, samana henkilönä, Anja kertoo.

Lukulähetti Marja Pesonen

Infotilaisuudet jatkuvat syyskuussa

Uusia lukulähettejä haetaan tällä hetkellä erityisesti Piikkiöön. Syksyn ensimmäinen info on torstaina 12.9. klo 17.30 Kaarina-talossa. Infotilaisuuksia järjestetään siitä lähtien kerran kuussa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Infotilaisuus ei sido toimintaan.

Lisätietoja:
kirjastonhoitaja-suunnittelija Sari Saarela
sari.saarela@kaarina.fi
puh. 050 314 5354