Tarkenna hakua

Tiedote 21.2.2018

Pääkirjaston varattavat tilat ja uudet palvelut

Tervetuloa uusiin tiloihimme Kaarina-taloon musisoimaan, kokoustamaan, digitoimaan tai työskentelemään omassa rauhassa. Varaa tila netissä ja ota omaksesi. Nyt voit jälleen ladata Föli-kortin kirjaston infotiskillä ja myös kopiointi ja tulostus pelaavat. Tulostamista tai nettikäyttöä varten voit ottaa läppärikaapista koneen käyttöösi.

Varattavat tilat

Kokoustila Kukkarisalmi Kaarinan pääkirjastossaKokoustila Kukkarisalmi

Kukkarisalmi on 9,5 m² kokoinen kokoustila pääkirjaston 2. kerroksessa. Tilan ikkuna avautuu kirjastosaliin. Kokoustilassa on näyttö, pöytä ja tuolit 6:lle henkilölle.

Voit varata kokoustilan arkisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 10-15 (kesälauantait 1.6.-31.8. kirjasto on suljettu). Varauksen voi tehdä kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Tila on maksuton.Musiikkitila Kivikari Kaarinan pääkirjastossaMusiikkitila Kivikari

Kivikari on äänieristetty 13 m² kokoinen tila pääkirjaston 2. kerroksessa. Tilassa ei ole ikkunaa. Kivikarissa voit soittaa sähköpianoa, -rumpuja ja –kitaraa tai vaikka laulaa karaokea (tulossa). Toki voit tuoda mukanasi myös oman instrumenttisi.

Voit varata tilan arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 10-15 (kesälauantaisin 1.6.-31.8. kirjasto on suljettu). Musiikkitilan voi varata max kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Varaajan on ensimmäisellä kerralla rekisteröidyttävä tilan varaajaksi käymällä pääkirjastossa, ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan. Alle 18-vuotiaan mukana on oltava rekisteröitymiskerralla huoltaja. Kirjastossa käynnin jälkeen varauksia voi tehdä itse.

Tilan ja laitteiden käyttö on maksutonta. Jos tarvitset opastusta laitteiden käytössä, sovi se henkilökunnan kanssa erikseen hyvissä ajoin ennen varattua aikaa.

Digitila Verkkoranta Kaarinan pääkirjastossaDigitila Verkkoranta

Verkkoranta on 8 m² kokoinen rauhallinen tila kirjaston 2. kerroksessa. Digitilassa voit siirtää VHS-kasettien lisäksi digitaaliseen muotoon myös C-kasetit, LP-levyt, dia- ja muut kuvat. Vanhat tallenteet voi siirtää muistitikulle, DVD- tai CD-levyille. Tilan ikkuna avautuu kirjastosaliin.

Voit varata tilan arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 10-15 (kesälauantaisin 1.6.-31.8. kirjasto on suljettu). Digitilan voi varata max kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Varaajan on ensimmäisellä kerralla rekisteröidyttävä tilan varaajaksi käymällä pääkirjastossa, ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan. Alle 18-vuotiaan mukana on oltava rekisteröitymiskerralla huoltaja. Kirjastossa käynnin jälkeen varauksia voi tehdä itse.

Tilan ja laitteiden käyttö on maksutonta. Jos tarvitset opastusta digitointiin, sovi se henkilökunnan kanssa erikseen hyvissä ajoin ennen varattua aikaa.

Hiljainen tila Aaviikki Kaarinan pääkirjastossaHiljainen tila Aaviikki

Aaviikki on 6,5 m² kokoinen rauhallinen työskentely- ja opiskelutila kirjaston 2. kerroksessa. Tilassa on pöytä, tuoli ja pieni kirjastosaliin päin oleva ikkuna.

Voit varata tilan arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 10-15 (kesälauantaisin 1.6.-31.8. kirjasto on suljettu). Tilan voi varata max kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Tilan käyttö on maksutonta.


Näin varaat

Tilat varataan osoitteessa www.flextila.com 

 • rekisteröidy varausjärjestelmän käyttäjäksi: tutustu käyttösääntöihin ja hyväksy ne
 • sähköpostiisi tulee vahvistuspyyntö, toimi siinä olevien ohjeiden mukaan
 • kun rekisteröitymisesi on vahvistettu, kirjaudu järjestelmään, valitse kaupungiksi Kaarina, valitse sopiva tila ja tee varaus
 • kun varauksesi on valmis, saat vahvistusviestin sähköpostiin. Viestissä on nelinumeroinen koodi, jolla pääset kulkemaan varattuun tilaan varausaikana 
 • kun varaat ensimmäistä kertaa joko digitilaa tai musiikkitilaa, klikkaa Pyydä varausoikeutta. Saat vastausviestissä sähköpostiisi ohjeet, miten varausoikeuden saa. Ohje myös yllä tilojen kohdalla.
 • jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, pyydä varaamiseen apua pääkirjastosta

Pääkirjaston uudet palvelut ja toimintatavat

Ota vuoronumero

Vuoronumeron tarvitset, kun asioit kirjaston 1. kerroksen infotiskillä tai palvelupiste Fiskarissa. Lasten- ja nuorten infotiskille tai toisen kerroksen infotiskille et tarvitse vuoronumeroa. Vuoronumerovalikosta voit valita:

 • kirjaston
 • palvelupisteen
 • kaupungin laskut ja liput (Kaarina-Teatteri, Saaristo Open)
 • Föli-kortin latauksen
 • Muut Föli-asiat (uudet kortit, tietojen päivitykset)

Infotiskille vai palvelupiste Fiskariin

Kirjaston infotiskeillä on paikalla aina kirjastoammattilainen. Kirjastoasioiden lisäksi 1. kerroksen infotiskillä voi ladata Föli-kortin. Myöhemmin infotiskillä voi maksaa myös kaupungin laskuja, sekä hankkia Kaarina-Teatterin tai Saaristo Openin lippuja. 

Palvelupiste Fiskarin tiskillä on paikalla aina palveluneuvoja, joka on ammattilainen palvelupisteen asioissa. Fiskarissa voit myös maksaa kirjaston maksuja tai hankkia kirjastokortin.

Kopiointi, tulostus ja skannaus

Kopio/tulostus/skanneri -koneen löydät lehtisalin ja kahvilan rajalta, ikkunoiden vierestä. Kopiointiin ja tulostamiseen tarvitset kortin. Kortin voi lunastaa joko 1. kerroksen kirjaston infotiskiltä tai palvelupiste Fiskarista. Kortista peritään 5 € panttimaksu, jonka saa takaisin palvelupisteestä jos kortin palauttaa. Kortille voi ladata halutun summan. Skannaaminen on maksutonta, siihen tarvittava kortti löytyy koneen sivulta, kuten myös ohjeet.

Tulostaa voi lainaläppäriltä tai muistitikulta. Kone ei ole kaikkien muistitikkujen kanssa yhteensopiva, ota ongelmatapauksissa yhteyttä virkailijaan.

Yhteystiedot ja saapuminen Kaarina-talolle.