Tarkenna hakua

Tiedote 23.10.2018

Akvarellinäyttely Estonia 100

Viron itsenäisyyden 100-vuotisjuhlanäyttelyssä nähdään taiteilijoiden töiden kautta kuinka nopeasti maa on
vapauduttuaan kehittynyt. Näyttely on toteutettu osana Jögevan ja Kaarinan kaupungin ystävyyskaupunkitoimintaa ja sen on kuratoinut taiteilija Gennadi Lapin.

Näyttely on nähtävillä Kaarina-talon 1. ja 2. kerroksissa 5.-29.11.2018.

jogeva_TIEDOTEKUVA.jpg

Ystävyyskaupunkitoiminta

Jögevan ja Kaarinan kaupungit haluavat käytännön työllään edistää Viron ja Suomen kansojen välistä ystävyyttä ja yritystoimintaa. Kaupungit ylläpitävät pysyvää yhteyttä ja kehittävät yhdessä ystävyys- ja kulttuurisuhteita sekä yritystoimintaa kummankin kaupungin asukkaiden parissa.

Ystävyyskaupunkitoiminnan tarkoituksena on jakaa kokemuksia mm. kaupungin kehittämisessä, kaupunkiliikenteessä, sosiaali- ja terveydenhuollossa, ammattikoulutuksessa, kulttuurissa, urheilussa, kaupunkien alueella tapahtuvassa yritystoiminnassa ja kaupunkisuunnittelussa.

Molemmissa kaupungeissa järjestetään tapaamisia yrityksissä, kaupunginvirastoissa ja kaupungin muissa elimissä. Jögevan ja Kaarinan kaupunkien välisen ystävyys-, kulttuuri- ja yritystoiminnan kehittämiseen voivat osallistua kansalaisjärjestöt: Kirkko, kulttuuri-, nuoriso-, ammatti- ja yrittäjä- järjestöt, urheiluseurat sekä Viro-Suomi ja Viro-Suomi-Viro –seurojen kaupunkiosastot ja niiden yhteisölliset ja yksittäiset jäsenet.

Kaupunkien kahden- ja monenväliset projektit pyritään toteuttamaan käyttämällä EU:n projektirahoituslähteitä.